Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Urbanism

Cele şapte blocuri de pe Dealul Crucii, din Sf. Ilie, au toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru construcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcţia ansamblului de şapte blocuri de locuit, de pe strada Dealul Crucii, din localitatea Sf. Ilie - Şcheia, are toate avizele şi autorizaţiile necesare, iar continuarea lucrărilor a fost autorizată inclusiv de Inspectoratul Judeţean în Construcţii (ISC) Suceava cu mai puţin de o lună înainte de a remite cotidianului nostru adresa prin care spune că autorizaţia de construire pentru primul bloc a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale. Conform procesului-verbal de control încheiat în data de 29 mai 2018 de inspectorul ISC care a efectuat verificarea primului bloc din ansamblul Imperium Rezidence specificat explicit ca „D+P+2E+M”, „se autorizează continuarea lucrărilor”. Verificările ISC n-au semnalat probleme legate de autorizare nici la controlul precedent, din 7 mai 2018, prin urmare cu atât mai surprinzător este răspunsul transmis către Monitorul de Suceava, în data de 21 iunie a.c., la solicitarea noastră de a ni se comunica dacă acest ansamblu de locuinţe se construieşte cu respectarea prevederilor legale.

De altfel, toată documentaţia pe baza căreia în maximum 2 ani se vor construi cele 127 de apartamente de pe Dealul Crucii respectă legislaţia în vigoare. În primul rând, Planul Urbanistic General (PUG) al comunei Şcheia, aprobat din 2014, prevede că zona este „pentru locuinţe şi funcţiuni complementare”, fără nici o îngrădire pentru locuinţe colective.

 

Vecinii din imediata apropiere şi-au dat acceptul pentru blocuri în faţa notarului

În al doilea rând, Planul Urbanistic Zonal (PUZ), solicitat de administraţia locală şi avizat de administraţia judeţeană, stabileşte, printre altele, regimul de înălţime al blocurilor la maximum 12,95 m. Studiul de umbrire ataşat la dosar arată, de asemenea, că prevederile legale au fost respectate şi din acest punct de vedere. Mai mult, de la vecinii din imediata apropiere există accept pentru construcţie, dat în faţa notarului, iar în perioada de consultare publică premergătoare obţinerii avizului de mediu nu a fost înregistrată nici o contestaţie de la locatarii de pe stradă sau de la alte persoane interesate.

Reclamaţiile au apărut după ce construcţia primului bloc a trecut de primul nivel şi o parte dintre cetăţenii din zonă, care locuiesc la distanță mai mare de imobil, şi-au exprimat prin petiţii nemulţumirea că apar blocuri într-un spaţiu în care până acum s-au construit doar case. Oamenii s-au adresat cu o petiţie Primăriei Şcheia şi au solicitat „reconsiderarea şi reanalizarea proiectului”, invocând că vecinătatea blocurilor va conduce la „lipsa intimităţii, aglomerarea zonei, alţi factori fizici şi morali”. La aceeaşi petiţie, transmisă şi către noi şi îndreptată, în data de 25 mai a.c., către Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava, răspunsul instituţiei către ziar, din data de 21 iunie a.c., a fost că la emiterea autorizaţiei de construire „au fost încălcate prevederile legale”. În lumina documentelor, inclusiv a celor care provin de la ISC, care certifică urmarea paşilor legali, răspunsul pe care ni l-a transmis această instituţie a statului pare cel puţin ciudat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele şapte blocuri de pe Dealul Crucii, din Sf. Ilie, au toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru construcţie.
 Vizualizări articol: 3953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Cele şapte blocuri de pe Dealul Crucii, din Sf. Ilie, au toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru construcţie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei