Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanţă

„100 de copii pentru 100 de ani de Românie Unită”, tabăra în parohia Boroaia I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de copii din şapte parohii din cadrul Protoieriei Fălticeni au participat în această săptămână în prima tabără de vară organizată în perioada vacanţei de vară sub egida Protoieriei Fălticeni.

Tabăra de creaţie şi educaţie religioasă „100 de copii pentru 100 de ani de Românie Unită”, organizată în parohia “Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Boroaia, face parte din lungul şir de activităţi care se vor desfăşura pe perioada vacanţei pentru copii din Protoieria Fălticeni, în anul „Omagial al Unităţii de Credinţă şi de Neam” din Patriarhia Română.

 

Unirea prin jocuri educative şi de gândire 

Tabăra, deschisă luni, 9 iulie, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi a fost organizată de Parohia “Sfinţii Ioachim şi Ana”, în colaborare cu Parohia Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei (pr. Mircea Martiniuc) şi Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Bogdăneşti (pr. Marcel Usuţu). Pe lângă copiii din cele două parohii organizatoare, au mai participat copiii din parohiile Leucuşeşti (pr. Adrian Dulgheriu), Suha – Mălini (pr. Pavel Norocel), Sfinţii „Mercurie şi Ecaterina” din Rădăşeni (pr. Constantin Rotar şi pr. Georgian Rotar) şi Dolhasca (pr. Teofil Saftiuc), însumând un efectiv de 100 de copii, cu vârstele cuprinse între 8-16 ani.

Deschiderea activităţilor a avut loc în biserica parohială „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana’’, cu primirea invitaţilor de către pr. Alexandru Argatu şi pr. paroh Silviu Maxim împreună cu preoteasa Anca Maxim. Pr. Alexandru Argatu a oficiat slujba de începere a taberei şi a ţinut un cuvânt de învăţătură făcând referire la conduita pe care trebuie să o aibă copiii. Preoteasa Anca Maxim a împărţit copiii în patru grupe: Moldova, Transilvania, Ţara Românească şi Basarabia, după care au urmat activităţile pe ateliere desfăşurate la Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” din localitate.

Atelierul de jocuri educative şi de gândire a fost coordonat de prof. Brânduşa Drăniceru şi prof. Georgeta Meleştean şi a presupus activităţi cum ar fi memoratorul cuvintelor, exerciţii de dicţie, cascada cuvintelor, rebus, mimă şi autoportrete de cunoaştere. Al doilea atelier i-a avut ca îndrumători pe profesorii Marius Dochiţa şi Valeria Parfenie şi a constat în confecţionarea de steguleţe tricolore, iar la final s-au recitat cântece patriotice şi s-a dansat Hora Unirii de toţi cei prezenţi. Al treilea atelier a constat în mişcare şi sport, coordonator prof. Cătălin Drâncu. Alături de profesorii menţionaţi, activităţile au fost supravegheate şi de profesorii Loredana Mihai, Petronela Mateescu şi voluntarii de la Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, din Fălticeni.

 

Călătorie în Univers

Programul taberei a mai inclus un pelerinaj la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din satul Poiana – Neamţ, ctitorită de părinţii Ilarion şi Alexandru Argatu, construită pe locul unde pe data de 20 iunie 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 14.000 de ruşi şi-au găsit sfârşitul încercând să ajungă în Ardeal. În memoria acestei bătălii a fost ridicată o troiţă, apoi s-a construit schitul, într-o frumoasă pădure ce se află la 8 km de drumul ce duce spre Târgu Neamţ, dinspre Fălticeni. Despre istoria locului şi a mănăstirii le-a vorbit copiilor părintele ieromonah Siluan Antoci.

Şi călătoria în Univers, cu prezentarea planetelor şi a stelelor mai cunoscute, susţinută de Gheorghiţă Maxim la Căminul Cultural „Mihai Boleac” din Boroaia, a stârnit interesul copiilor, mai ales că distinsa gazdă a explicat că spaţiul şi timpul sunt două dimensiuni esenţiale în fizică, în filozofie, psihologie şi în teologie.

Părintele Silviu Maxim a mulţumit tuturor participanţilor la acest proiect, primarului Vasile Berariu, prof. director Lucia Moroşanu, preoteselor Anca Maxim, Georgeta Meleştean şi tuturor colaboratorilor care au ajutat la această activitate, şi îndeosebi părintelui protopop Adrian Dulgheriu.

 

Al treilea an consecutiv cu tabere de vară în parohiile din zona Fălticeni

Primele tabere de vară în parohiile fălticenene s-au desfăşurat în varaanului 2016, proiectul Protoieriei Fălticeni având ca scop oferirea unei vacanţe de vară active, în care copiii să îşi petreacă timpul liber într-un mod cât mai folositor, util şi plăcut, prin organizarea unor activităţi care să-i ajute la dezvoltarea şi formarea în spiritul valorilor moral – creştine, în care să lege noi prietenii, să cunoască locuri şi tradiţii noi. Majoritatea participanţilor la tabere provin din mediul rural, din toate categoriile sociale, o mare parte dintre ei provenind din familii în care părinţii nu au posibilitatea materială ca să îi trimită în excursii sau tabere pe perioada vacanţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „100 de copii pentru 100 de ani de Românie Unită”, tabăra în parohia Boroaia I.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„100 de copii pentru 100 de ani de Românie Unită”, tabăra în parohia Boroaia I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei