Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

PNL Suceava: „Nu putem să susţinem iniţiative ale PSD care fac mai mult rău decât bine românilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputaţii PNL de Suceava au anunţat că nu vor susţine iniţiative legislative care fac mai mult rău decât bine românilor. Cei patru deputaţi PNL de Suceava au răspuns declaraţiei PSD Suceava în care au fost acuzaţi de ipocrizie, necunoaşterea realităţii, ignoranţă sau naivitate după ce nu au votat proiectele PSD privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, Codul Administrativ sau Codul Silvic. „Aducem la cunoştinţă faptul că nu am votat aceste iniţiative legislative cu bună ştiinţă şi aducem argumente, de bun-simţ, care arată că suntem cu adevărat preocupaţi, atât de soarta romanilor, cât şi a României şi nu putem susţine iniţiative care fac mai mult rău decât bine românilor”, au transmis deputaţii liberali suceveni prin intermediul unui comunicat de presă.

Deputaţii PNL de Suceava au precizat că sunt pe deplin conştienţi de necesitatea începerii exploatărilor de gaze în Marea Neagră, însă nu în condiţiile în care legea a fost adoptată, fără un studiu de impact şi după negocieri purtate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în spatele uşilor închise.

„Astfel, prin legea offshore, PSD şi ALDE cresc dependenţa României de gazul rusesc, alungă investitorii străini şi dinamitează interesul de securitate energetică. PSD minte când spune că prin acestă lege 50% din producţie va fi vândută pe platformele de tranzacţionare din România, deoarece legea nu împiedică pe nimeni, din exterior, să vină să cumpere gaz din România. De altfel, legea poate avea ca efect retragerea investitorilor străini şi implicit, pierderea a miliarde de euro de către statul român”, au mai transmis deputaţii PNL.

 

Deputaţii PNL de Suceava consideră că prin noul cod administrativ, PSD legiferează epurările politice

În acelaşi comunicat se arată faptul că prin noul Cod administrativ PSD demonstrează, încă o dată, că nu urmăreşte decât să îşi menţină în continuare controlul în administraţie şi legiferează epurările politice.

„Administraţia se întoarce, practic, la perioada de dinainte de 1989, când politicul controla absolut tot. Dispare noţiunea de concurs pentru ocuparea funcţiilor publice, angajările se vor face după propriile interese şi se va deprofesionaliza întregul sistem administrativ. Se revine la politizarea funcţiilor de prefect şi subprefect, prin scoaterea acestor funcţii din categoria înalţilor funcţionari publici şi transformarea lor în funcţii de demnitate publică.   

Totodată, directorii din deconcentrate, Direcţia Silvică, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar etc., devin demnitari ai statului român, cu rang de subsecretar de stat. Practic, nu vor mai susţine nici un fel de concurs, ci vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie de către ministrul de resort. Este vorba de aproximativ 2.000 de funcţii, România devenind ţara cu cei mai mulţi demnitari, fapt ce va determina o creştere exagerată a cheltuielilor publice”, au atras atenţia deputaţii PNL de Suceava.

Cei patru deputaţi liberali suceveni consideră că prin adoptarea acestui Cod în forma propusă de PSD-ALDE, România riscă să piardă alocarea financiară a programului POCA pentru perioada 2014-2020, adică 553,19 milioane de euro, Uniunea Europeană transmiţând deja avertizări cu privire la această problemă.

 

PNL Suceava: "PSD a creat criza lemnului de foc şi nu o va rezolva acum, <deşi pozează în bunul samaritean>”

Nu în ultimul rând, deputaţii PNL Suceava au transmis că nu trebuie uitat faptul că PSD a creat, în 2107, criza lemnului de foc, iar prin modificările aduse acum Codului Silvic această criză nu se va rezolva, „deşi PSD pozează în bunul samaritean”.

„Astfel, prin amendamentul adus de PSD şi deputatul Emanuel Havrici, se va întârzia foarte mult exploatarea produselor accidentale, prin impunerea celor două proceduri de licitaţie pe SEAP şi o procedură de licitaţie pe picior. Lemnul se va deprecia şi există riscul infestării arborilor pe picior, în aşa fel încât lemnul la populaţie tot nu va ajunge”, au sesizat deputaţii liberali.

În comunicatul acestora se arată că fostul ministru PSD al Apelor şi pădurilor, Doina Pană, iniţiatoarea Legii 55 privind Codul Silvic, a solicitat, în plenul Parlamentului, să nu fie votată această lege, „tocmai din cauza aberaţiilor” care au fost introduse în cuprinsul legii de către comisia din care face parte deputatul Emanuel Havrici. Deputaţii PNL au mai explicat că Doina Pană a votat împotriva proiectului de lege, arătând faptul că, prin modificările aduse, rolul social al pădurii, de ajutorare a oamenilor cu lemn de foc, este total neglijat. „Soluţia ar fi fost ca legea să fie în acord cu necesităţile comunităţilor locale şi industria masei lemnoase autohtone locale. Astfel, fiecare ocol silvic să fi stabilit, împreună cu primăria, de comun acord, cantitatea de lemn posibilă de exploatat, atât pentru operatorii economici, cât şi pentru populaţie. În aceste condiţii este firesc votul dat în Camera Deputaţilor, în deplin acord cu interesele sucevenilor care ne-au trimis pentru a-i reprezenta şi nu pentru a vota legi care, sub o aparenţă de bună intenţie, ascund de fapt...altceva”, se arată în finalul comunicatului transmis de cei patru deputaţi PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava: „Nu putem să susţinem iniţiative ale PSD care fac mai mult rău decât bine românilor”.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL Suceava: „Nu putem să susţinem iniţiative ale PSD care fac mai mult rău decât bine românilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei