Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șansă

Pacientă ajunsă la Spitalul de Urgenţă Suceava în şoc septic, salvată după cinci săptămâni de luptă cu moartea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Mălini, s-a întors cu bine acasă, după ce vreme de cinci săptămâni a atârnat de un fir subţire între viaţă şi moarte. Tatiana Sîrbu a ajuns în şoc septic la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, transferată de la Spitalul Municipal Fălticeni. ”Era duminică seara, mi s-a făcut rău, am chemat Salvarea şi am mers la spital la Fălticeni. După trei zile, m-au transferat la Suceava şi din Urgenţă m-au trimis direct în sala de operaţie. După aceea nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus, ieri, Tatiana Sîrbu.

De la familie am aflat că, după cele trei zile la Fălticeni - „despre episodul Fălticeni nu vrem să vorbim”, femeia a fost diagnosticată la UPU Suceava de dr. Liviu Cîrlan cu peritonită şi şoc septic şi a fost operată de urgenţă de medicul chirurg Adrian Nistor. ”Avea şanse zero de supravieţuire, a avut ulcer perforat şi peritonită generalizată, care i-a afectat majoritatea organelor interne. O lună a fost ca şi moartă, dar această echipă de medici - dr. Cîrlan, de la UPU, dr. Adrian Nistor de la Chirurgie, dr. Alina Nistor şi dr. Dănuţ Barbunc de la ATI şi asistentele din ATI, dintre care le-am reţinut pe Tatiana Constantinovici, Mariana Bilan şi Dana Hortolomei, i-au salvat viaţa. După cinci săptămâni în ATI a ieşit din spital pe picioarele ei. Nu avem cuvinte să le mulţumim pentru modul în care a fost îngrijită Tatiana, le suntem tuturor profund recunoscători”, a spus unul dintre membrii familiei. Acesta a subliniat şi sprijinul moral de care s-a bucurat din partea unor preoţi, care i-au încurajat în toată această perioadă că Tatiana o să trăiască.

 

„Nimeni nu a vrut să accepte nimic; unul n-a vrut să primească ceva”

Tatiana şi familia ei au dorit neapărat să-şi exprime public recunoştinţa faţă de medicii Spitalului de Urgenţă Suceava şi faţă de preoţii care i-au sprijinit spiritual şi din acest motiv ne-au vizitat ieri la redacţie.

Familia a recunoscut că a încercat să-şi arate şi financiar mulţumirea faţă de personalul medical din spitalul sucevean, însă „nimeni nu a vrut să accepte nimic; unul n-a vrut să primească ceva”. ”S-au purtat toţi exemplar. Când Tatiana şi-a revenit, se vedea pe faţa lor cât de bucuroşi sunt pentru ea şi pentru noi. Avem o recunoştinţă şi un respect imens pentru aceşti doctori, pentru asistente, pentru toată echipa medicală. Dumnezeu a lucrat prin medici”, au mai spus Tatiana şi familia ei.

Conform documentelor medicale pe care ni le-a prezentat, Tatiana, mamă a doi copii, a ajuns la UPU Suceava cu ulcer bulbar anterior perforat, peritonită generalizată veche şi şoc septic. A fost internată cu stare generală foarte gravă şi operată de urgenţă, în data de 17 mai a.c... În data de 23 mai Tatiana a trebuit operată a doua oară pentru evacuarea colecţiilor abdominale, care continuau să se formeze post-operator. Mai mult inconştientă, în timpul săptămânilor petrecute în secţia Anestezie-Terapie Intensivă, cu ajutorul medicilor femeia a învins în lupta cu moartea şi astăzi se declară „aproape gata” să-şi reia munca de zi cu zi, şi asta în condiţiile în care munca implică plecarea în străinătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientă ajunsă la Spitalul de Urgenţă Suceava în şoc septic, salvată după cinci săptămâni de luptă cu moartea.
 Vizualizări articol: 6674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Pacientă ajunsă la Spitalul de Urgenţă Suceava în şoc septic, salvată după cinci săptămâni de luptă cu moartea4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei