Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

ITM Suceava a amendat 30 de angajatori pentru muncă nedeclarată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a amendat 30 de angajatori care aveau lucrători fără forme legale. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, a precizat că pe parcursul lunii trecute, inspectorii de muncă au efectuat nu mai puţin de 310 controale, din care 236 în domeniul relaţiilor de muncă şi 74 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În total, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dat 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 389.500 de lei.

Romeo Butnariu a precizat că în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 236 de controale, în urma cărora s-au aplicat 105 sancţiuni, valoarea amenzilor fiind de 381.500 de lei.

El a arătat că în luna iunie 2018 au fost depistate 67 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Dintre acestea, 31 de persoane au fost găsite fără a avea contractele individuale de muncă transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, în timp ce 32 de persoane au fost depistate la muncă fără contracte individuale. Alte două persoane au fost depistate la muncă în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat și tot două persoane au fost găsite la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual cu timp parţial.

Romeo Butnariu a precizat că pentru muncă nedeclarată au fost sancţionaţi 30 de angajatori, valoarea amenzilor aplicate acestora fiind de 300.000 de lei.

Șeful ITM Suceava a adăugat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au efectuat 74 de controale, în urma cărora s-au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 8.000 de lei.

El a explicat că printre principalele deficienţe constatate în acest domeniu se numără nefolosirea echipamentelor de protecţie, neîntocmirea programelor cu termenele de întreţinere pentru fiecare echipament de muncă sau neînlocuirea semnalizărilor de securitate degradate.

Pe de altă parte, Romeo Butnariu a declarat că la data de 1 iulie 2018, în judeţul Suceava erau înregistrate 127.025 de contracte individuale de muncă active, din care 119.280 pe durată nedeterminată și 7.745 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a amendat 30 de angajatori pentru muncă nedeclarată.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ITM Suceava a amendat 30 de angajatori pentru muncă nedeclarată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei