Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 140 (6850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semne bune

Tâlhar urmărit și prins în plină stradă de un tânăr curajos, viitor polițist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gestul unui individ de a smulge borseta unui bărbat care circula în plină zi pe o stradă din cartierul Burdujeni a fost taxat cu multă operativitate și curaj de un tânăr, care l-a urmărit pe autor și a reușit să-l ajungă din urmă. Tâlharul a fost prins, imobilizat și predat polițiștilor de către tânărul care este elev al unei școli de agenți de poliție și se afla în permisie acasă.

Incidentul s-a petrecut duminică la prânz, în jurul orei 14.30, în timp ce un bărbat de 64 de ani din Suceava se deplasa împreună cu soția pe trotuarul de pe strada Calea Unirii din Burdujeni, peste drum de fostul IRIC, venind dinspre magazinul Dedeman. La un moment dat, din spatele lor a venit în fugă un individ care a reușit să-i smulgă bărbatului borseta din mână, alergând apoi spre parcarea fostului magazin Billa. Bărbatul a apucat să-l urmărească și să strige pentru a alerta trecătorii, până în zona stației de autobuz de la IRIC. ”Tânărul venise în spatele nostru încă de pe pasarela CFR și la un moment dat a țâșnit și mi-a smuls borseta din mână, aceasta având mânerul rupt. El a fugit în continuare pe trotuar, iar eu m-am luat după el, alergând până în dreptul intrării în fostul IRIC, când el a trecut brusc strada. Șoseaua era plină de mașini în ambele sensuri și s-a format un adevărat blocaj,o femeie oprind mașina și încercând să-l prindă pe fugar. El a ocolit autoturismul în încercarea de a scăpa. În tot acest timp eu strigam după el și ceream ajutor oamenilor, într-un moment de panică tânărul urmărit abandonând borseta în dreptul stației și fugind spre parcarea fostului magazin Billa. În acel moment a oprit un autoturism din care au coborât câțiva tineri și se pare că unul dintre ei s-a luat cu curaj după infractor. La câteva momente după asta, am aflat că cel care îmi furase borseta era prins în spatele unor blocuri din zonă”, ne-a povestit Dinu Puiu, victima incidentului.

 

Implicare, mult curaj și profesionalism pentru tânărul elev la școala de poliție

Unul dintre tinerii care au coborât dintr-un autoturism văzuse toată încercarea celor din jur de a-l prinde pe suspect și nu a rămas indiferent. S-a luat pe urmele fugarului, care fugise spre blocurile de pe strada Mircea Damaschin, şi a reușit să-l ajungă din urmă, să-l prindă și să-l imobilizeze. Un prieten de-al său a fost cel care a sunat la 112, iar un echipaj de poliție de la Poliția Burdujeni a preluat suspectul. Polițiștii l-au identificat pe suspect ca fiind vorba de Vasile Tabac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Hănțești, el fiind acuzat de tâlhărie și trimis în spatele gratiilor pentru 24 de ore, cu ordonanță de reținere.

Tânărul care s-a încumetat să-l urmărească și a avut curajul să-l prindă și să-l imobilizeze se numește Marian Țabrea, are 21 de ani și este din comuna Adâncata. El este elev al Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și se afla în permisie acasă. Lecția sa de curaj și profesionalism i-a impresionat pe cei mai mulți dintre cei care au asistat la întreaga scenă și cu atât mai mult pe victima tâlhăriei, Dinu Puiu, care ne-a spus: ”M-a impresionat acest tânăr educat, un copil foarte bun, care l-a imobilizat pe autor și l-a pus să stea pe burtă, fără a-l lovi în nici un fel. În același timp am fost impresionat și de modul în care au reacționat oamenii. Cel puțin 7 persoane au intervenit și au vrut într-un fel sau altul să-mi dea o mână de ajutor. Asta înseamnă că nu suntem chiar atât de nepăsători, unora le pasă și încă mai sunt speranțe.”

Gestul viitorului polițist a fost apreciat de către conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, care a transmis prin intermediul unui comunicat: ”Spiritul civic, curajul și modul profesionist de intervenție ale acestui tânăr viitor polițist sunt garanția că, în câteva luni, va deveni un om de nădejde al comunității pe care o va deservi și va face cinste în continuare Poliției Române.” Borseta cu bunuri în valoare de peste 500 lei a fost predată proprietarului. Vasile Tabac este o mai veche cunoștință a polițiștilor, el având mai multe furturi la activ, pe numele lui existând și o condamnare de 2 ani cu suspendare, pentru tâlhărie calificată. De această dată, inculpatul a fost prezentat de procurori în fața magistraților Judecătoriei Suceava, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlhar urmărit și prins în plină stradă de un tânăr curajos, viitor polițist.
 Vizualizări articol: 3248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Tâlhar urmărit și prins în plină stradă de un tânăr curajos, viitor polițist5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei