Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 140 (6850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Cei mai buni

Parcul Naţional Călimani a găzduit etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Naţional Călimani a găzduit pe 20 şi 21 iunie, la sediul Centrului de Vizitare din Şaru Dornei, etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”.

În competiţie au intrat 15 echipe formate din câte trei elevi, iar concursul a constat într-un test grilă, o probă în teren - de recunoaştere a speciilor, pe poteca tematică din Tinovul Şaru Dornei, şi o altă probă de creativitate, susţinută în limba engleză, pornind de la un studiu de caz referitor la fosta exploatare de sulf din Parcul Naţional Călimani.

Etapa naţională derulată în judeţul Suceava a fost câştigată de echipa Colegiului Naţional ”Andrei Mureşeanu” din Bistriţa-Năsăud, care va reprezenta România la concursul internaţional ”Young People in European Forests” ce se va desfăşura în luna septembrie, în Lituania. Pe locul secund s-a clasat echipa Colegiului Naţional ”Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, iar pe locul al treilea reprezentanţii Şcolii Naţionale de Gaz din Sibiu.

Trebuie spus că anul trecut, la ediţia care a avut loc în Ungaria, din totalul celor 15 echipe participante, România s-a clasat pe locul secund.

În România, ”Young People in European Forests” este organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia ”Alutus”.

”Young People in European Forests” este cel mai important concurs interactiv de Educaţie Forestieră din Europa, având ca obiectiv educarea tinerilor în privinţa gestionării durabile a pădurilor şi conservării biodiversităţii. România a găzduit etapa internaţională a YPEF în anul 2015.

Parcul Naţional Călimani este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 24.556 de hectare pe raza judeţelor Suceava, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Harghita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Naţional Călimani a găzduit etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Parcul Naţional Călimani a găzduit etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei