Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 140 (6850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: Chiar se poate fără

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt momente în viaţă în care, oricât ai încerca, oricât de bine ţi-ai planifica timpul, tot nu poţi să împaci toate caprele cu toate verzele. Eşti silit să alegi, implicit să şi renunţi la ceva. Hai să vă explic despre ce e vorba. Am să încep prin a vă spune că aproape toată existenţa mea s-a pliat după programul transmisiilor TV ale competiţiilor sportive, iar asta începând cu World Cup 1966, din Anglia, din care o bucată am văzut-o la Sulina, la unul din cele două televizoare existente pe atunci în orăşel, lipoveanul care-l deţinea făcând o mică avere de la cei 45-50 de telespectatori taxaţi la fiecare meci. În armată chiar, în 1976, am reuşit să urmăresc integral transmisiile de la Olimpiada de la Montreal, cu toate ameninţările cu arestul la care eram supus în fiecare noapte. Până şi pe mal de Prut, la pescuit, acum nu foarte mulţi ani, m-am aşezat în singurul loc unde prindeam semnal, pentru a vedea meciul Portugalia - România, 1-1, care ne-a adus, dacă vă reamintiţi, o calificare din alea rarissime în ultimele două decenii. Au fost competiţii la care am stat treaz nopţi de-a rândul, altele la care m-am trezit cu noaptea în cap, în sfârşit altele pentru care am chiulit de la serviciu sau mi-am luat zile de concediu. Dacă veneam, să zicem, din Deltă când se juca un meci care trebuia văzut, opream la primul motel aflat în drum la ora începerii. M-am mândrit mereu cu faptul că am văzut tot ce era posibil de văzut. Şi nu mi-aş fi imaginat vreodată, din 1966 încoace, că va da vreodată peste mine un Campionat Mondial de Fotbal la care să fiu silit să renunţ la 3 zile de turneu, respectiv la 9 meciuri! Asta, în teorie, pentru că practic am recuperat 3 din ele, rămânând cu o pagubă de doar 7! Ce s-a întâmplat concret? Păi ce altceva decât concertul lui Ringo Starr de la Viena, din 20 iunie, pentru care, vă jur, aş fi renunţat bucuros chiar la finală. Asta fiindcă cu unul din cei 4 Beatles ţi se iveşte doar o dată în viaţă şansa de a sta faţă în faţă. Se poate, aşadar, şi fără fotbal. Cu condiţia ca ceea ce pui în loc să merite. Altfel, Ringo e mai viu decât, să zicem, Leo Messi, deşi pe 7 iulie va împlini 78 de ani!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: Chiar se poate fără.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fotbal pe pâine: Chiar se poate fără5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei