Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment de gală

Raliu cu maşini retro, timp de două zile, pe drumurile din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

35 de maşini retro vor participa, timp de două zile, la Moldova Classic Rally, etapă de campionat naţional pentru vehicule istorice, care se va desfăşura pe şoselele din judeţul Suceava, în zilele de 8 şi 9 iunie. Competiţia este una de regularitate şi se desfăşoară în etape, pe baza timpilor şi a vitezei medii impuse. Pe durata fiecărui eveniment participanţii trebuie să se supună codului rutier în vigoare, iar viteza medie pe etapă nu poate depăşi 50 km/h.

 

Traseul raliului şi punctele în care vor fi expuse maşinile

Radu Gorea, unul dintre organizatorii evenimentului, ne-a prezentat care este programul competiţiei şi unde vor putea fi admirate maşinile clasice.

Participanţii se vor reuni vineri, între orele 9.00 şi 10.00, în Autogara Romfour Fălticeni, unde vor putea fi văzute pentru prima dată maşinile. De la ora 10.00 se va da startul primei etape de raliu. Se va pleca din Fălticeni spre Suceava, prin Rădăşeni - Cornu Luncii, Măzănăeşti – Ciprian Porumbescu - Ilişeşti - Stroieşti - Suceava.

Maşinile pleacă din minut în minut, în ordinea vechimii, astfel că traficul nu va fi perturbat.

La Suceava, etapa se va încheia pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Maşinile vor poposi aici între 13.00 şi 15.30, pentru a putea fi văzute de public, în timp ce participanţii vor putea vizita Cetatea şi Muzeul Satului Bucovina.

Vineri, în jurul orei 15.30 se va da startul etapei a II-a, pe traseul Suceava - Șcheia - Părhăuţi - Solca - Cajvana - Arbore - Suceviţa. Etapa a doua se va încheia la un popas turistic din Suceviţa, unde participanţii vor înnopta.

Sâmbătă, 9 iunie, se va da startul etapei a III-a, la ora 10.00, de la Suceviţa. A treia etapă va fi mai scurtă, spre Rădăuţi, cu o oprire la Horodnic de Jos, unde automobiliştii vor vizita Muzeul de motociclete clasice al omului de afaceri Alexandru Scheul.

Sâmbătă, în jur de 13.00, maşinile vor ajunge la Rădăuţi, unde vor fi expuse în parcarea din centrul oraşului aproximativ o oră şi jumătate. 

Sâmbătă, în jur de 14.30, va fi startul ultimei etape din  Moldova Classic Rally, pe traseul Rădăuţi-Solca-Vârfu Dealului-Gura Humorului-Molid-Palma, cu punct final din nou la Suceviţa.

 

Șase suceveni vor alerga în competiţie

Referitor la maşinile care vor participa, este vorba de vehicule istorice fabricate începând din 1964. Cea mai veche maşină este un Fiat 1100, fabricat în 1964. Vor fi prezente modele de lux, inclusiv americane, iar Dacia va fi reprezentată şi ea, prin două Dacii 1300 şi o Dacia 1100.

Participanţii concurează pe trei categorii, clasele F, G şi H, în funcţie de vechime. Conform regulamentului, la această competiţie sunt admise maşinile fabricate între 1 ianuarie 1961 şi 31 decembrie 1987.

La competiţie s-au înscris şi şase suceveni: Iulian Todirică, preşedinte al Retromobil Club România, filiala Suceava, Constantin Berariu, Andrei Iacob, Constantin Luchian, Andrei Ceobanu, şi omul de afaceri fălticinean Andy Stan, care este implicat şi în organizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raliu cu maşini retro, timp de două zile, pe drumurile din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Raliu cu maşini retro, timp de două zile, pe drumurile din judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei