Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava, la 55 de ani de la înfiinţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava a sărbătorit în aceste zile 55 de ani de la înfiinţare.

Elevi şi părinţi, profesori, personal didactic auxiliar şi nedidactic au sărbătorit „Zilele şcolii” în intervalul 29 - 31 mai, fără festivism, dar prin activităţi, întâlniri, manifestări artistice şi culturale, expoziţii,  arătându-şi astfel preţuirea pentru ceea ce Şcoala Nr. 1 le oferă.

1963 afost anul când profesorul Mihai Filip a fost desemnat directorul nou înfiinţatei unităţi şcolare, care s-a numit fie școală generală, fie școală cu clasele I-VIII, dar care a rămas mereu cu Nr.1.

Mulţi dintre părinţii şi bunicii elevilor de azi sunt absolvenţi ai acestei şcoli şi păstrează în amintiri nume de profesori, evenimente deosebite, clipe de bucurie, care le-au marcat existenţa şi devenirea.

"Poziţionată în cel mai vechi cartier al municipiului Suceava, Şcoala Gimnazială Nr.1 îşi deschide azi porţile, în fiecare dimineaţă, pentru cei 975 de elevi şi preşcolari, îndrumaţi de un colectiv de profesori a cărui misiune este de a crea un cadru prietenos şi benefic dezvoltării, şanse egale de învăţare şi cunoaştere, de a le spori încrederea în forţele proprii şi de a le asigura siguranţa şi protecţia pe întreg programul şcolar", arată reprezentanţii unităţii.

În cele două momente în care s-a premiat performanţa din anul şcolar 2017-2018, s-a vorbit despre participări şi rezultate la olimpiade şi concursuri pe discipline obligatorii din planul cadru, dar şi despre participări şi rezultate de la competiţii de înot, dans sportiv, arte marţiale, folclor, muzică uşoară, concurs epistolar sau de pictură, festivaluri de literatură, de lectură etc.

S-au oferit aproximativ 200 de diplome de performanţă.

 

Serbare şcolară bogată în momente artistice

O serbare şcolară bogată în momente artistice s-a desfăşurat pe scena Casei de Cultură Suceava, în prezenţa unui public numeros, format din părinţi, bunici, absolvenţi, invitaţi speciali. Elevi şi profesori şi-au manifestat bucuria aniversării prin muzică, dans, culoare, mişcare, umor, întregul spectacol fiind apreciat de spectatori şi răsplătit cu aplauze.

Competiţii sportive între clasele gimnaziale au avut loc pe terenurile de sport ale şcolii, elevii disputându-şi premiile oferite cu ocazia sărbătorii Zilelor şcolii.

Numeroase proiecte educative se derulează în prezent în unitate, acestea promovând educaţia pentru sănătate, pentru mediu, educaţia antreprenorială, financiară, juridică, educaţia rutieră, educaţie de prevenţie antidrog, de prevenire a abuzurilor etc.

 

Revista școlii

În anii 70-80 a existat o revistă a şcolii care se numea „Ani de ucenicie” și care aduna în paginile ei creaţii literare, informaţii despre evenimente deosebite din viaţa şcolii, desene interesante.

Astăzi, revista Şcolii Gimnaziale Nr.1 Suceava se numeşte „Unu pentru toţi”.

Laureată mai mulţi ani la nivel naţional, iar în luna mai 2018 laureată la nivel judeţean şi promovată din nou la nivel naţional, revista „Unu pentru toţi” este loc de întâlnire pentru gândurile elevilor de azi, absolvenţilor care acum sunt elevi, studenţi, părinţi, profesori. Şi apariţia revistei în aceste zile a marcat momentul aniversar al şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava, la 55 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 2641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava, la 55 de ani de la înfiinţare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei