Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Angelica Fădor este nemulţumită de răspunsul primit la interpelarea legată de scăderea salariilor angajaţilor Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor s-a declarat nemulţumită de răspunsul primit din partea Ministerului Sănătăţii la interpelarea pe care a făcut-o cu privire la aplicarea noilor prevederi legale cu privire la salarizarea personalului din fonduri publice care îi discriminează pe angajaţii Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret. În răspunsul transmis de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Dan Dumitrescu, acesta precizează că pentru rezolvarea unor astfel de situaţii, direcţiile de sănătate au primit o circulară prin care au fost mandatate să transmită spitalelor să aloce stimulente salariaţilor din veniturile proprii. „Începând cu data de 1 martie 2018, în urma aplicării Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, medicii şi asistenţii medicali beneficiază de salarizarea prevăzută la nivelul anului 2022”, precizează secretarul de stat Dan Dumitrescu. El a adăugat că în urma aplicării acestei legi, care prevede că sporurile acordate nu pot depăşi 30% din suma salariilor de bază, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz, la nivel de ordonator de credite, pentru o parte din personalul din sistemul sanitar nu s-au înregistrat scăderi ale veniturilor salariale. Secretarul de stat a precizat că pentru situaţiile în care se înregistrează o diminuare a veniturilor salariale determinată de neîncadrarea în procentul minim din HG nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetară <Sănătate şi asistenţă socială>, Ministerul Sănătăţii a transmis o circulară către direcţiile de sănătate publică, prin care acestea au fost mandatate să transmită aceste precizări unităţilor sanitare cu paturi aflate atât în subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale de pe raza judeţului respectiv, referitor la acordarea de stimulente din venituri proprii, potrivit prevederilor art.193 alin.(6^ 1) şi art.199 alin.(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Fădor: „Actuala putere a dat o lege şi plasează aplicarea ei în teritoriu”

După aceste precizări, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că răspunsul Ministerului Sănătăţii este mai mult decât nemulţumitor. „Nu e normal să pui totul în sarcina autorităţilor locale. Asta nu e o soluţie din punctul meu de vedere. A da un astfel de răspuns la interpelarea făcută nu e normal. Din răspuns reiese clar că actuala putere a dat o lege şi plasează aplicarea ei în teritoriu. Se vede clar că nu au soluţii”, a precizat deputatul PNL de Suceava.

În interpelarea transmisă ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, Angelica Fădor sesiza faptul că în urma aplicării noilor prevederi legale, de aceste diminuări efective ale salariului net au avut parte infirmierii, între 450-500 lei, salariu net, bucătarii, între 450-500 lei, cei care lucrează la spălătorie, între 250-300 lei, şoferii, între 550-600 de lei, asistentul social – 600 de lei, şi cei care lucrează în birouri, între 800 şi 900 de lei. Fădor a mai spus că pe de altă parte, medicii şi asistenţii medicali au câştigat efectiv la salariu, motivat de creşterea cu 30% a salariilor de bază, dar au pierdut, în medie, din sporuri între 1.500 şi 2.500 lei.

În aceste condiţii, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să-i spună cum a fost posibil ca prevederi ale Legii nr. 153/2017 să discrimineze, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar şi ce soluţii are pentru angajaţii Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, astfel încât să le fie compensate aceste consistente pierderi de venituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor este nemulţumită de răspunsul primit la interpelarea legată de scăderea salariilor angajaţilor Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor este nemulţumită de răspunsul primit la interpelarea legată de scăderea salariilor angajaţilor Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei