Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Şi ăştia sunt inamovibili!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am săturat, adică de fapt mi s-a făcut o greaţă infinită, de arbitrajele de la fotbal în general şi de cele de la noi în special. De ani întregi se tot vorbeşte despre ierarhii stabilite nu prin joc, ci din fluier şi steag, dar niciodată nimeni nu a luat vreo măsură concretă împotriva tâlharilor plătiţi cu bani grei pentru a face dreptate, de care lor li se rupe însă într-un mare fel. În întreaga istorie a fotbalului românesc, arbitrii au avut de regulă un rol mai important decât antrenorii, preşedinţii de cluburi, chiar şi decât fotbaliştii. Cu toate acestea, aproape niciodată ei n-au suportat consecinţele arbitrajelor lor cu adevărat penale. Excepţiile s-au numit, pe vremuri, Ghiţă din Braşov, iar în vremuri mai noi Vasile Avram, fost chiar preşedinte al Comisiei de Arbitri, postură din care n-a avut nici o ezitare în a falsifica actele lui fiu-su spre a-l aduce la înălţimea necesară pentru a deveni arbitru internaţional, ba l-a mai şi scos drept cel mai bun arbitru din România! În asemenea condiţii nici nu-i de mirare că în fiecare an, indiferent cine a luat titlul, cele de pe locurile următoare au contestat ierarhia, acuzând mereu arbitrajele. Am avut şi eu de-a face cu tâlhari cu fluier pe vremea când eram press-officer la Foresta din anii '90 în divizia A, aşa că vă rog să mă credeţi că ştiu ce spun când vorbesc despre hoţi, tâlhari, borfaşi. Dar parcă furturi pe faţă, la vedere, cu neruşinare maximă, fără pic de scrupule, cum am văzut la Haţegan şi Colţescu în acest sezon, nu mi-a fost dat să întâlnesc până acum. Dacă pe Haţegan îl bănuiesc mai ales de tâmpenie, fiindcă a trântit cu egală nonşalanţă şi meciuri internaţionale, unde e greu de presupus că s-a riscat cineva să-l măsluiască pe prostan, la Colţescu pare a fi vorba de furt calificat. La penalty-ul pe care l-a fluierat în favoarea echipei lui Mutu/Pandele nu se poate vorbi decât de premeditare. Atât de repede a fluierat şi a arătat punctul fatidic, încât e clar că pândea momentul. Faptul că mingea l-a lovit pe omul ăla în coaste e nesemnificativ: şi dacă-l lovea în buca stângă, banditul tot penalty fluiera! Cu adevărat nasol e că ăştia, "judecătorii" de pe gazon, par a fi tot inamovibili, ca judecătorii ăia din tribunale. Când se va face legea aia a răspunderii judecătoreşti, cred că un subpunct ar trebui să-i cuprindă şi pe ăştia din iarbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi ăştia sunt inamovibili!?.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Şi ăştia sunt inamovibili!?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei