Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Dan Ioan Cuşnir consideră că actuala conducere PNL a Primăriei Suceava a îngropat transportul public local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că actuala conducere liberală a Primăriei Suceava a îngropat transportul public local din municipiu. Dan Cuşnir a amintit că încă din luna septembrie 2017 a tras primele semnale de alarmă cu privire la acţiunile iresponsabile ale conducerii liberale a primăriei prin care se riscă falimentarea TPL SA, societatea de transport public a Sucevei.

„În perioada 2010-2012, TPL a început să raporteze pierderi de 2,2 milioane de lei datorate subvenţiilor subdimensionate, plătite de către Primăria Sucevei, aspect constatat şi de către Curtea de Conturi în 2013. În perioada 2013-2018 TPL a plătit penalităţi la stat de aproape jumate de milion de euro, pentru că Primăria Sucevei nu şi-a achitat datoriile curente către TPL, având constant facturi cu o vechime de peste un an de zile neachitate”, a declarat Cuşnir. El a precizat că una dintre soluţiile pentru salvarea TPL este stoparea piratării acestei societăţi de către microbuzele de maxi-taxi care tranzitează municipiul Suceava

El consideră că Departamentul de Transport din Primăria Sucevei are obligaţia să verifice şi să ia măsuri ferme împotriva operatorilor de maxi-taxi care opresc între staţii, să propună anularea licenţelor pentru operatorii care nu fac întreg traseul până în localităţile Moara, Trei Movile, Mitocu Dragomirnei, Mereni, Salcea etc. şi întorc în Obcini, Burdujeni sau Iţcani pentru a relua traseul doar în Suceava, dar şi de a controla împreună cu Poliţia Locală şi de a semnala Administraţiei Financiare toţi operatorii de maxi-taxi care nu eliberează bilet şi deci care nu fiscalizează veniturile din transport.

Liderul PSD Suceava a mai declarat că din luna iunie 2018, conducerea primăriei mai dă o lovitură TPL, prin majorarea preţului biletelor de la 2 la 2,5 lei.

„În loc să lupte împotriva piratării TPL de către operatorii privaţi de maxi-taxi, conducerea PNL a primăriei a hotărât creşterea preţului unui bilet pe autobuzele TPL de la 2 la 2,5 lei. Este evident că toţi călătorii vor prefera să meargă cu maxi-taxi private cu 2 lei/călătorie în detrimentul unei călătorii cu TPL cu 2,5 lei”, a atras atenţia liderul PSD Suceava, care a semnalat faptul că există nenumărate adrese către Primăria Sucevei, către Consiliul Judeţean, către Poliţie şi alte autorităţi ale statului în care se face referire la un număr de 50 de microbuze care la 12 curse/zi, la 20 de călători pe cursă, încasează fără să fiscalizeze 720.000 lei/lună, adică 150.000 euro/lună.

Nu în ultimul rând, el a subliniat faptul că PSD consideră că sucevenii merită cu mult mai mult, un transport civilizat, la preţuri decente, cu autobuze noi şi nu second-hand.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cuşnir consideră că actuala conducere PNL a Primăriei Suceava a îngropat transportul public local.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Ioan Cuşnir consideră că actuala conducere PNL a Primăriei Suceava a îngropat transportul public local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei