Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanţelor pe tema informatizării relaţiilor dintre autorităţile fiscale şi contribuabili

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, deputat ales în circumscripţia electorală nr. 35 Suceava, i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, precizări cu privire la informatizarea relaţiilor dintre autorităţile fiscale şi contribuabili. Parlamentarul sucevean a arătat că în Programul de guvernare PSD-ALDE, condus de Sorin Mihai Grindeanu, a figurat angajamentul ferm potrivit căruia ”începând cu 1 decembrie 2018 nu va mai exista nici o taxă din sistemul fiscal al României care să nu poată fi plătită online”.

Odată cu învestitura lui Mihai Tudose în funcţia de premier, termenul acestui obiectiv a fost avansat ”începând cu 1 ianuarie 2019 să nu mai existe nici o taxă care să nu poată fi plătită online”. Mihalescul mai arată că în Programul de guvernare 2018-2020 termenul privind informatizarea relaţiilor dintre autorităţile fiscale şi contribuabili a dispărut cu totul, fiind proclamat doar un obiectiv cu caracter general: ”... impunerea şi urmărirea aplicării unei prevederi legislative prin care să nu mai existe nici o taxă care să nu poată fi plătită online”.

 

Termen pentru realizarea integrală a informatizării relaţiei dintre contribuabil şi autorităţile fiscale

Abandonarea termenului pentru implementarea acestei măsuri aşteptate de cei peste 630 de mii de agenţi economici nu mai oferă nici o garanţie că aceasta va mai fi pusă în aplicare în orizontul de timp al programului, atrage atenţia Mihalescul. De asemenea, subliniază acesta, atrage atenţia şi neasumarea unui termen precis asupra unui obiectiv de guvernare pe care actualul ministru l-a catalogat drept un obiectiv personal: ”înfiinţarea unei direcţii aflate în subordinea prim-ministrului, care va urmări reducerea numărului agenţiilor şi instituţiilor aflate în subordinea guvernului”, precum şi optimizarea cheltuielilor bugetare.

În aceste condiţii deputatul Mihalescul îi solicită ministrului Teodorovici să-i precizeze care este termenul pe care şi l-a asumat pentru realizarea integrală a informatizării relaţiei dintre contribuabil şi autorităţile fiscale, precum şi pentru implementarea programului de eficientizare a cheltuielilor publice. În acelaşi timp îi mai solicită termenul până la care ANAF va dispune de un sistem informatic integrat şi interconectat, cât şi un set de trei măsuri pe care intenţionează să le implementeze în vederea diminuării marii evaziuni fiscale, cunoscută a fi în zona produselor accizabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanţelor pe tema informatizării relaţiilor dintre autorităţile fiscale şi contribuabili.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul PNL Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanţelor pe tema informatizării relaţiilor dintre autorităţile fiscale şi contribuabili1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte