Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Alergare la lumina frontalei pe crestele montane din jurul oraşului Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a treia ediţie a competiţiei Edelweiss Night Run, care presupune alergare montană pe timp de noapte, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, pe crestele din jurul oraşului Câmpulung Moldovenesc. La ediţia din acest an se anunţă peste 350 de participanţi, cei mai mulţi din zona de nord-est a României, ca urmare a reacţiilor extrem de favorabile venite din partea concurenţilor de la precedentele ediţii ale competiţiei.

Organizatorii au gândit competiţia pe categorii de vârste şi pe două trasee diferite de dificultate, cu lungimi de 10, respectiv 18 km. Va exista şi o cursă dedicată copiilor, pe o lungime de 3 km.

Reprezentanţii Edelweiss Night Run spun că traseul este unul de dificultate medie, având în proporţie de 95% potecă montană şi 5% drum pavat, 70% prin pădure şi 30% pajişte deschisă. „Traseul poate constitui o provocare chiar şi pentru alergătorii profesionişti, urcările fiind abrupte şi susţinute, iar o posibilă ploaie ar aduce şi un alt element de luat în seamă, noroiul, lucru experimentat din plin de către concurenţi în ediţia anterioară, mulţi dintre aceştia considerând totuşi că ploaia a dat sarea şi piperul competiţiei. De altfel, ideea de a alerga la lumina frontalei, organizarea, atmosfera generală, after party-ul şi nu în ultimul rând premiile oferite i-au determinat pe mulţi să-şi anunţe prezenţa la ediţia de anul acesta încă de la sfârşitul evenimentului de anul trecut”, a arătat Vlad Damian, unul dintre organizatorii evenimentului.

Startul concursului Edelweiss Night Run va fi în centrul oraşului Câmpulung Moldovenesc (640 metri). Traseul va urca pe măgurile piramidale care se înalţă deasupra oraşului, numite Munceii Câmpulungului, cele mai nordice subunităţi ale masivului Rarău: Măgura (1.176 metri), Runc (1.129 metri), Bodea (1.073 metri) şi Cucoara (944 metri). Traseul Edelweiss Night Run atinge două dintre vârfurile amintite, respectiv Vf. Runc (1.129 metri) şi Vf. Bodea (1.073 metri). Finalul alergării va fi în locul de start, iar premierea va avea loc sâmbătă, aproximativ la miezul nopţii, lângă statuia domnitorului Dragoş Vodă.

 

Înscrieri se fac şi sâmbătă, la faţa locului, între orele 17.00-18.30

Doritorii care încă nu au reuşit să se înscrie pentru competiţia de alergare nocturnă montană de sâmbătă seară o pot face şi la faţa locului. Organizatorii au anunţat că înscrierile pe ultima sută de metri se fac sâmbătă, între orele 17.00-18.30, iar cei care vor merge pe această variantă trebuie să achite o taxă de participare de 100 de lei.

Fiecare competitor va beneficia de un kit de participare compus din număr de concurs, apă, băutură energizantă, eşarfă cu însemnele concursului, recipient pentru hidratare folosit de alergători, medalie de participare, o masă caldă şi o băutură la finalul concursului.

„Fiind vorba de alergare montană pe timp de noapte, recomandăm ca participanţii să fie echipaţi corespunzător şi să aibă un minim de experienţă în alergarea la lumina frontalei, chiar dacă traseele pregătite de echipa Edelweiss vor fi foarte bine marcate, alergătorii beneficiind de asistenţă pe tot parcursul, dar şi în puncte intermediare special amenajate pentru cronometrare, hidratare şi energizare”, a mai explicat Vlad Damian.

Competiţia Edelweiss Night Run este un proiect conceput de Asociaţia Hai În Bucovina, în parteneriat cu Asociaţia Lacertae Virides şi echipa Edelweiss, cu scopul de a promova mişcarea în aer liber, de a creşte atracţiile turistice de la poalele Rarăului şi, nu în ultimul rând, de a promova zonele de o frumuseţe deosebită din Bucovina.

Acest proiect urmăreşte sporirea interesului faţă de sport, mărind entuziasmul pentru competiţiile de acest gen, proiectul Edelweiss Night Run încurajând organizarea activităţilor cu caracter sportiv şi sporind atracţia pentru natură şi protejarea acesteia.
Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă adresat entităţilor nonprofit, cât şi fără sprijinul numeroşilor sponsori ai competiţiei, cărora organizatorii au ţinut să le mulţumească pentru implicare.

Informaţii suplimentare se găsesc pe site-ul concursului, edelweissnightrun.ro, şi pe pagina de Facebook, facebook.com/edelweissnightrun/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergare la lumina frontalei pe crestele montane din jurul oraşului Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergare la lumina frontalei pe crestele montane din jurul oraşului Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte