Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără bani

Primăria Suceava refuză majorarea salariilor celor 29 de medici şcolari din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 10 medici generalişti, 9 medici stomatologi şi 29 de asistenţi medicali care asigură asistenţa medicală în cabinetele şcolare din municipiul Suceava nu primesc nici în această lună majorările salariale prevăzute a fi acordate de la 1 martie a.c. pentru aceste categorii profesionale.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că Primăria Suceava nu a dat decizie pentru majorarea salariilor, astfel încât luni, 7 mai a.c., contractul dintre primărie şi DSP a fost semnat pentru bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii şi care nu acoperă plata salariilor până la sfârşitul anului. ”Noi am semnat contractul cu obiecţiuni. Dacă nu-l semnam, nu puteam lua salariile nici acum, pe 15 mai”, a arătat directorul economic al DSP, Firuţa Bosancu.

Valoarea contractului pentru finanţarea din bugetul local a cheltuielilor de personal, medicamente şi materiale sanitare necesare desfăşurării activităţii din cabinetele medicale din şcolile gimnaziale şi liceele de stat şi de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, din municipiul Suceava, a fost aprobată de Consiliul Local Suceava la valoarea de 3,256 de milioane de lei, pentru perioada ianuarie-decembrie 2018. Doar pentru acoperirea cheltuielilor de personal suma necesară este de 5,373 de milioane de lei, incluzând şi bugetarea posturilor vacante. Fără posturi vacante, valoarea cheltuielilor de personal pentru medicii şi asistenţii medicali şcolari este de 4,475 de milioane de lei. În această situaţie s-a ajuns deoarece Legea nr. 153/2017 privind salarizarea nu a fost suficient de clară referitor la personalul medical din unităţile de învăţământ şi precizările au venit printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, adoptată în data de 30 martie a.c.. Actul normativ a stabilit că medicii şi asistenţii din cabinetele şcolare beneficiază de aceeaşi salarizare cu a colegilor lor din spitale.

 

Celelalte primării din oraşele din judeţ au dat decizii de majorare a salariilor medicilor şi asistenţilor din cabinetele şcolare

Salariile nete pe care le primesc acum medicii şcolari sunt între 2.837 şi 3.226 de lei, până la 4.107 lei, la cabinetul şcolar al Universităţii „Ştefan cel Mare”, în funcţie de gradul profesional şi vechime. Medicii stomatologi au un salariu net de 2.734 de lei, iar asistenţii medicali – în jur de 2.329 de lei.

Un medic primar ar trebui să primească 8.200 de lei net (12.250 de lei brut), un medic specialist 6.500 de lei net (9.702 lei brut), iar un medic simplu 4.200 de lei net (6.272 de lei brut), la vechime minimă. Un medic primar gr. 5, cu peste 20 de ani vechime, ar trebui să aibă un salariu brut de 15.000 de lei. Asistenţii medicali ar trebui să aibă salarii nete cuprinse între 2.600 şi 3.200 de lei (între 3.900 şi 4.774 de lei brut). Gradaţiile pentru vechime se acordă la 3-5-10-15 şi 20 de ani, procentul de majorare aplicat fiind de 22,5 la vechimea de 20 de ani şi peste.

Directorul economic al DSP, Firuţa Bosancu, a mai spus că în celelalte oraşe din judeţ salariile personalului medical din cabinetele şcolare au fost majorate, dar este vorba despre un număr mic de angajaţi, deci implicit de sume mult mai mici ca diferenţe faţă de alocarea bugetară a Ministerului Sănătăţii. La Rădăuţi, în cabinetele şcolare sunt doi medici generalişti, doi stomatologi şi 14 asistenţi medicali; la Fălticeni un medic generalist şi 7 asistenţi medicali; la Câmpulung Moldovenesc - un medic cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă, un stomatolog şi 8 asistenţi; Vatra Dornei – un generalist, doi stomatologi şi 4 asistenţi; Gura Humorului – un stomatolog şi 4 asistenţi; Siret - un generalist cu jumătate de normă şi 3 asistenţi; Solca – un medic generalist şi un asistent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava refuză majorarea salariilor celor 29 de medici şcolari din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Primăria Suceava refuză majorarea salariilor celor 29 de medici şcolari din municipiul Suceava2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte