Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Primăria Cornu Luncii a montat scaune tricolore în Ansamblul Monumental al Eroilor de la Păiseni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Cornu Luncii a finalizat lucrările de reabilitare a Ansamblului Monumental al Eroilor din satul Păiseni, acolo unde este înmormântat eroul Ioan Grosaru, militarul român care a murit în urmă cu zece ani în timpul unei misiuni în Irak. Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a precizat că în amfiteatrul în care este amplasat acest ansamblu monumental au fost montate scaune în culorile Drapelului Naţional, roşu, galben şi albastru. „Vrem să mulţumesc oamenilor de suflet din Păiseni care au muncit la montarea scaunelor, părintelui Vasile Ungureanu, dar şi <americanului> Octavian Bistriţan, din satul Băişeşti, care ne-a ajutat foarte mult la finalizarea acestei lucrări”, a spus Gheorghe Fron. El a precizat că a ţinut să finalizeze reabilitarea Ansamblului Monumental al Eroilor de la Păiseni înainte de sărbătoarea Înălţarea Domnului, când la mormântul eroului Ioan Grosaru vor fi depuse coroane de flori. Primarul din Cornu Luncii a precizat că la ceremonia care va fi organizată de Înălţarea Domnului, joi, 17 mai, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Asociaţiei Cultul Eroilor – filiala Suceava, militari din batalionul „Scorpionii Galbeni” din Timişoara, dar şi elevi al Şcolii de Jandarmi din Fălticeni.

Ansamblul Monumental din Păiseni a fost amenajat în locul în care a fost înmormântat eroul Ioan Grosaru. Cu sprijinul primăriei, la căpătâiul lui Ioan Grosaru a fost ridicată o cruce de şapte metri şi jumătate. Crucea a fost construită în cinstea tuturor eroilor din satul Păiseni, ale căror nume sunt înscrise pe două plăci comemorative. Astfel, întregul ansamblu monumental de la mormântul lui Ioan Grosaru este un omagiu pentru toţi eroii din Păiseni care au pierit în cele două războaie mondiale.

Reamintim că pe 21 septembrie 2007 Ioan Grosaru se afla într-un TAB, în misiune de patrulare în Irak. Vehiculul militar în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv şi a luat foc. Ioan Grosaru a rămas ultimul în interior pentru a asigura evacuarea colegilor. Din nefericire, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa militarului născut în satul Păiseni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Cornu Luncii a montat scaune tricolore în Ansamblul Monumental al Eroilor de la Păiseni.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Cornu Luncii a montat scaune tricolore în Ansamblul Monumental al Eroilor de la Păiseni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte