Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 63 (6773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iarna a revenit în forţă

Circulaţie în condiţii foarte grele şi blocaje temporare pe drumurile naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ninsoarea abundentă de sâmbătă seară, care a acoperit şoselele în timp foarte scurt, a dus la condiţii de trafic foarte grele pe principalele drumuri naţionale din Suceava. Mulţi şoferi au fost blocaţi în coloane, atât pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, în zona Stroieşti - Ilişeşti, cât şi pe DN 2, între Pătrăuţi şi Dărmăneşti. Drumurile nu au fost închise complet circulaţiei publice în nici un moment, însă cine a circulat sâmbătă seară a putut simţit pe propria piele ce înseamnă circulaţie în condiţii de iarnă, pe un drum acoperit de strat consistent de zăpadă.

 

Blocaje temporare pe DN 2, în condiţii de strat de zăpadă de cel puţin 5 cm 

Pe DN 2 - E 85, pe porţiunea Suceava - Siret, problemele cele mai mari au fost la Dărmăneşti, pe porţiunea cu urcare şi coborâre din zona intersecţiei cu drumul spre Costîna.

Ore întregi s-a circulat în coloană, iar în mai multe rânduri traficul a fost blocat, după ce mai multe vehicule grele nu au putut înainta.

Mulţi dintre şoferi erau foarte supăraţi de faptul că nu înaintau deloc. Drumul naţional - european era acoperit complet cu strat de peste 5 centimetri de zăpadă. 

Multe voci au criticat intervenţia ineficientă a celor de la Secţia de  Drumuri Naţionale Suceava. Utilajele au fost prezente pe şosele, însă nu au avut cum să fie eficiente în condiţiile în care ningea abundent, iar în zonele expuse vântul se resimţea puternic. De discutat ar fi doar momentul în care aceste utilaje au fost prezente în trafic, mulţi şoferi reclamând că primele utilaje au apărut când deja stratul de zăpadă de pe carosabil era consistent.

 

Unii şoferi, chiar de tir, aveau deja cauciucuri de vară

Chiar dacă puţini, au fost şi şoferi care au crezut că iarna deja a trecut şi şi-au schimbat cauciucurile la maşini. Reporterii Monitorul de Suceava au găsit şi un şofer de tir care îşi schimbase cauciucurile şi nu mai putea înainta, pe DN 17, între Suceava şi Gura Humorului. Acesta căuta lanţuri pentru a încerca să-şi continue drumul.

Pe de altă parte, erau şi tiruri cu pneuri de iarnă care rămăseseră blocate, din cauza condiţiilor foarte grele de trafic.

 

Blocaj temporar şi pe Mestecăniş

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, care coordonează activitatea secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, a transmis, ieri, că toate drumurile naţionale au fost deschise, dar s-a circulat în condiţii de iarnă, fără blocaje majore, ci doar cu probleme punctuale, aşa cum au fost sâmbătă seară şi în Suceava.

Drumarii au intervenit, sâmbătă seară, şi pe Mestecăniş, unde un tir neechipat corespunzător a derapat, cu blocarea temporară a circulaţiei din zonă. Tirul a fost tractat de utilaje ale drumarilor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la nivel de Moldova, DRDP Iaşi a acţionat cu 157 de utilaje, fiind răspândite 1.046 de tone de material antiderapant.
DRDP Iaşi a transmis că duminică pe drumurile naţionale din Suceava carosabilul era umed, cu zăpadă frământată, cu strat între 0 şi 3 cm. Condiţiile de ieri erau mult mai bune, faţă de condiţiile extrem de grele de sâmbătă seară, cu strat de zăpadă de 5 centimetru sau chiar peste.

 

Centura Şcheia - Iţcani, închisă sâmbătă seară

Sâmbătă seară, au fost şi situaţii de trafic închis, însă pe drumuri de rang inferior. Cea mai delicată problemă a fost pe drumul comunal care leagă Şcheia de Iţcani, cunoscut şi ca centura Sucevei. Acest drum, deşi are rang de drum comunal, este unul din cele mai circulate din judeţ.

Drumul a fost închis sâmbătă seara, după ce un tir a derapat. Şoferii au fost opriţi de poliţişti şi au avut fie alternativa de a se întoarce din drum, fie de a aştepta deblocarea drumului.

 

Peste 100 de poliţişti, pentru fluidizarea traficului şi verificarea cauciucurilor

Peste 100 de poliţişti au acţionat sâmbătă noapte şi duminică pentru fluidizarea traficului dar şi pentru identificarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă fără anvelope de iarnă. Poliţiştii au luat măsuri de restricţionare a traficului, acolo unde a fost cazul, şi le-au recomandat şoferilor să ţină cont de condiţiile de drum şi să adapteze viteza, precum şi să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele din faţă.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să plece la drum cu rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, un telefon mobil cu încărcător sau baterie de rezervă, pentru a putea apela la 112, în caz de situaţii de urgenţă.  

Având în vedere că urmează încă cel puţin câteva zile geroase, cu temperaturi negative şi ziua, dar şi cu posibile ninsori, mai ales mâine, condiţiile de trafic rămân grele, iar şoferii trebuie să manifeste multă atenţie dar şi să urmărească prognozele meteo. În funcţie de acestea, şoferii ar trebui să ia în calcul şi amânarea unor drumuri mai puţin urgente, dacă reapar episoade de ninsori abundente, aşa cum a fost sâmbătă seară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţie în condiţii foarte grele şi blocaje temporare pe drumurile naţionale.
 Vizualizări articol: 2983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circulaţie în condiţii foarte grele şi blocaje temporare pe drumurile naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei