Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 63 (6773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Amenzi usturătoare şi lemn confiscat la o societate forestieră din Râşca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune de control, desfăşurată timp de patru zile la o societate de achiziţie, exploatare şi comercializare a materialului lemnos din comuna Râşca, a dus la constatarea unor nereguli sancţionate aspru. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Biroului de combatere a Delictelor Silvice din IPJ Suceava, împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, care în perioada 13-16 martie au luat la verificat întreaga activitate a societăţii.

În timpul verificărilor, echipa de control a constatat că în cadrul societăţii administrată de un bărbat de 47 de ani, din comuna Râşca, au fost încălcate mai multe norme legale privind modul de completare a formularelor cu regim special, fiind livrată o cantitate de 27,72 metri cubi lemn de fag, în valoare de 3.800 de lei, fără a avea o provenienţă legală. A fost constatată, de asemenea, încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil, în privinţa modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită în cadrul Cantonului Silvic Ghizinoaia din Ocolul Silvic Râşca. Oamenii legii au aplicat firmei un număr de patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei, fiind în acelaşi timp confiscată cantitatea de 27,72 metri cubi de lemn de fag, în valoare de 3.825,36 lei. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de 14.000 de lei personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societăţii. De asemenea, specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au sesizat Direcţia Silvică Suceava, pentru efectuarea unui control  în cadrul Cantonului Silvic Ghizinoaia, întrucât există mai multe suspiciuni cu privire la posibile delicte silvice comise în cadrul acestui canton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi usturătoare şi lemn confiscat la o societate forestieră din Râşca.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Amenzi usturătoare şi lemn confiscat la o societate forestieră din Râşca1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei