Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 63 (6773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Proiectul „10 pentru folclor” a depăşit graniţele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „10 pentru folclor”, care are ca scop introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcoli, a depăşit graniţele judeţului Suceava. Opţionalul de folclor este susţinut şi în judeţul Maramureş, unde au avut loc, săptămâna trecută, mai multe întâlniri - spectacol, pe parcursul a cinci zile, în zece localităţi. După succesul proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, care s-a desfăşurat, în perioada 12-16 februarie, în localităţile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Hănţeşti, Arbore, Baia, Slatina şi Dorna Arini, proiect la care au fost invitaţi şi membrii Ansamblului Folcloric „Călineştenii Ţării Maramureşului”, împreună cu Măriuca Verdeş, o tânără interpretă de folclor foarte talentată şi dedicată promovării folclorului în rândul copiilor, au urmat paşii către implementarea proiectului folcloric în Maramureş.

Concertul „Pricesne şi cântece religioase”, la care au participat interpreţi de muzică populară din Maramureş, alături de grupuri vocale, dar şi invitaţi din judeţul Suceava, a fost susţinut în mai multe localităţi maramureşene, precum Călineşti, Sighetu Marmaţiei, Strâmtura, Bârsana, Deseşti, Giuleşti, Bogdan Vodă, Şieu, Văleni, Vişeul de Sus. Coordonatoarea proiectului „10 pentru folclor” în Maramureş este artista Măriuca Verdeş, „o voce educată în spiritul respectului pentru folclor, pentru tradiţiile populare autentice”.

 

Înfrăţire

La întâlnirile folclorice au participat Vasile Moldovan, prefectul judeţului Maramureş, Delia Suiogan, prodecan al Facultăţii de Litere din Baia Mare, prof. univ. dr. Mihai Dăncuş şi primarii localităţilor în care a poposit caravana folclorului. Acestora li s-au alăturat şase membri suceveni ai echipei „10 pentru folclor”: Mihaela Bârsan, iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, profesorul Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, profesoara Loredana Ceică, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Iulian Florea, preotul paroh al Bisericii „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, Alexandru Brădăţan, interpret de muzică populară, Angelica Flutur, interpret de muzică populară. „Am venit să ne cunoaştem înaintaşii şi, totodată, să punem bazele proiectului care sper să devină unul naţional, prin translatarea lui aici. Ne onorează felul în care ne-aţi primit şi am convingerea că, împreună, vom reuşi să ducem folclorul în cât mai multe şcoli din Maramureş”, a spus iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan. Profesorul Giani Leonte a adăugat că acum avem nevoie mai mult ca oricând de acest proiect, în contextul globalizării. „Prea uşor renunţăm la tradiţiile noastre şi adoptăm altele, care nu au nimic în comun cu neamul nostru. De aceea, trebuie să ne unim eforturile pentru a transmite pe mai departe aceste tradiţii în rândul copiilor noştri”, a concluzionat profesorul Leonte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor” a depăşit graniţele judeţului.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „10 pentru folclor” a depăşit graniţele judeţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei