Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 63 (6773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sâmbătă seara

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, transportul în comun din Suceava, paralizat complet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie inedită s-a înregistrat sâmbătă seara, când, pentru prima dată în ultimii 10 ani, transportul public în comun din municipiul reşedinţă de judeţ a fost paralizat complet.

Din cauza ninsorilor abundente şi a gerului, în respectivul interval de timp Suceava fiind sub efectul a două coduri galbene de vreme rea, în ciuda intervenţiei drumarilor, care se aflau la datorie, autobuzele, grele, alunecau ca săniile pe străzile cu pantă mare,   şoferii nemaiavând controlul autovehiculelor, în ciuda eforturilor depuse.

Aşa se face că, în jurul orei 20.00, două autobuze ale societăţii de transport public local au derapat în zona blocului IRE din cartierul Obcini şi au avariat uşor două autovehicule care erau parcate.

„Cele două autobuze erau echipate cu cauciucuri de iarnă şi nu aveau viteză în momentul producerii accidentelor. Numai că din cauza zăpezii moale şi a gheţii formate, mergeau la vale fără nici un control, deşi frânele erau călcate până la podea. Mergeau ca săniile. A trebuit să oprim total circulaţia lor, pentru a nu se produce accidente mult mai grave, în care să punem în pericol nu doar şoferii şi călătorii acestora, dar şi alţi participanţi la trafic”, a declarat directorul TPL, Darie Romaniuc.

Călătorii care au circulat cu cele două mijloace de transport implicate în accidente, care nu au mai mers mai departe, şi-au primit banii înapoi pe bilete.

Tot în zona Obcini, sau în alte zone unde nu era pericol să se ducă la vale, au fost oprite şi restul de până la 20 de autobuze care se aflau pe trasee sâmbătă seara, ulterior, când era ceva mai sigur să circule, fiind retrase la garaj.

Numai că, în acest timp, în alte staţii de trasee, în special în zona comercială a oraşului, la mall şi în dreptul SCS, zeci de persoane adunate în staţii, care nu ştiau de problemele apărute, au îngheţat zadarnic în aşteptarea autobuzelor care nu mai soseau, în cele din urmă, plecând spre casă pe jos sau cu taxiurile.

„Suntem conştienţi de situaţia neplăcută, dar am ales răul cel mai mic. Decât să punem în pericol vieţile călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, am preferat să alegem varianta mai sigură pentru toată lumea”, a adăugat Darie Romaniuc.

Căderile de zăpadă de sâmbătă seara au fost deosebit de abundente, în scurt timp fiind depus un strat de aproximativ 30 de cm. În acelaşi timp, zăpada apoasă, ajunsă la sol, unde se înregistrau temperaturi negative, de până la -10 grade Celsius, a dus la formarea rapidă a unui strat de gheaţă, cu care drumarii s-au luptat inclusiv în cursul zilei de duminică, când au continuat eforturile din timpul nopţii.

Conform atenţionărilor meteorologilor, iarna revenită atât de puternic ne va mai da bătăi de cap încă o săptămână şi jumătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru prima dată în ultimii 10 ani, transportul în comun din Suceava, paralizat complet.
 Vizualizări articol: 4125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Pentru prima dată în ultimii 10 ani, transportul în comun din Suceava, paralizat complet4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei