Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 19 (6729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Două cabinete stomatologice școlare, modernizate ”ca la carte” de Primăria Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din municipiul Rădăuți au la dispoziție două cabinete stomatologice școlare modernizate, în incinta Colegiului ”Andronic Motrescu” și a Colegiului Tehnic Rădăuți. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că cele două cabinete școlare au fost autorizate de DSP, săptămâna trecută, fiind modernizate și dotate conform standardelor actuale.

Responsabilitatea pentru renovarea și dotarea cabinetelor școlare este a primăriilor, iar finanțarea salariilor personalului medical sanitar şi achiziţionarea de medicamente și materiale sanitare sunt în sarcina Ministerului Sănătății, prin DSP. În 2017, Ministerul Sănătății a finanțat asistența medicală școlară cu suma de 4.792.000 lei - reprezentând salarii și cheltuieli materiale.

Primarul de Rădăuți, Nistor Tătar, a declarat, la rândul său, că administrația locală a investit, anul trecut, în cele două cabinete, suma de 200.000 de lei și că acordă atenția cuvenită cabinetelor medicale școlare. De asemenea, a spus Tătar, Primăria Rădăuți intenționează să amenajeze un al treilea cabinet stomatologic pentru elevi, la Şcoala ”Mihai Eminescu”.

În județul Suceava funcționează 12 cabinete stomatologice școlare, cu 15 medici stomatologi și două asistente medicale. Fiecare medic dentist deservește două, trei școli, ceea ce impune o implicare mai mare a primăriilor pentru renovarea și dotarea cabinetelor școlare, astfel ca acestea să ajungă la standardele impuse de normele în vigoare.

Asigurarea asistenței medicale pentru elevi prin intermediul cabinetelor școlare este mult sub necesar, atât în municipiul Suceava, cât și la nivelul întregului județ. Dacă în orașe acestea mai există, în majoritatea localităților din mediul rural nici o unitate școlară nu are cabinet medical. Asistenţa medicală este realizată de cabinetele medicilor de familie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două cabinete stomatologice școlare, modernizate ”ca la carte” de Primăria Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două cabinete stomatologice școlare, modernizate ”ca la carte” de Primăria Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei