Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 19 (6729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Compania Vast Resources începe investiţia în construirea unui complex metalurgic în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania britanică Vast Resources a anunţat că de anul acesta va începe investiţia în construirea unui complex metalurgic în judeţul Suceava. Directorul general executiv al Vast Resources, Andrew Prelea, a anunţat în cursul zilei de ieri că această companie încheie prima lună a acestui an cu un acord de finanţare de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy Trading SA. Noul partener al Vast Resources, Mercuria Energy Trading Group, este una dintre cele mai mari companii integrate de energie şi de comercializare a mărfurilor la nivel global, iar fondurile atrase vor fi investite de Vast Resources în construirea complexului metalurgic din apropierea minei Mănăila, din judeţul Suceava, dar şi pentru repornirea activităţii miniere în Bihor, la mina din Băiţa Plai.

Andrew Prelea a precizat că cei 9,5 milioane de dolari vor ajunge la Vast Resources în două tranşe, în primele şapte luni ale acestui an. Acordul are în vedere perioada ianuarie 2018 – decembrie 2021, şi include vânzarea de până la 100% a concentratelor de cupru şi zinc procesate în minele din România către Mercury Energy Trading Group, pe toată perioada colaborării. El a arătat că un beneficiu important adus de acest acord este preţul cu mult mai atractiv pe care compania britanică îl va obţine în urma vânzării concentratelor, comparativ cu alte astfel de contracte avute în trecut.

„Suntem bucuroşi să intrăm în acest parteneriat întrucât anticipăm că fondurile ne vor permite să ne îndeplinim toate obiectivele pe termen scurt şi mediu în România. Eforturile noastre se îndreaptă înspre extinderea şi optimizarea minei Mănăila şi, sub rezerva asocierii la licenţă, demararea producţiei în mina noastră Băiţa Plai, fără o diluare de acţiuni ale acţionarilor”, a declarat Andrew Prelea.

El a mai adăugat că din fondurile atrase în acest an, 1,6 milioane de dolari vor fi alocaţi restituirii unei părţi din împrumutul oferit de Sub Sahara Goldia Investments (SSGI) în cursul anului trecut, iar restul sumei va fi investit în totalitate în România.

„Acordul care va fi semnat cu Mercuria nu doar că ne va permite să realizăm un program accelerat de returnare a fondurilor agreate cu SSGI, dar ne va oferi şi oportunitatea de a reduce costurile lunare ale companiei. Aş vrea să mulţumesc, pe această cale, partenerilor de la SSGI care ne-au oferit încrederea şi sprijinul lor în ultimul an”, a adăugat Andrew Prelea.

El a subliniat faptul Vast Resources Plc a înregistrat progrese excelente în ultimii ani, iar mare parte dintre acestea se datorează evoluţiei pe care minele din România au înregistrat-o din momentul preluării lor de către administraţia Vast Resources. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania Vast Resources începe investiţia în construirea unui complex metalurgic în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Compania Vast Resources începe investiţia în construirea unui complex metalurgic în judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei