Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 19 (6729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

90 de victime ale poleiului şi gerului, în ultima săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 87 de suceveni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în perioada 17-25 ianuarie a.c., din cauza traumatismelor suferite ca urmare a căderii accidentale pe gheață.

Victimele poleiului din acest interval de timp au vârste, conform evidențelor UPU, între 7 şi 93 de ani. Din numărul total de victime, 11 au fost copii, iar 25 dintre persoanele care au suferit contuzii, luxații, entorse şi fracturi când au căzut pe gheață au vârsta de peste 65 de ani. Opt dintre pensionarii care au avut probleme medicale din cauza poleiului au între 81 şi 93 de ani.

Tot opt victime au avut traumatisme în zona capului, 39 în zona umărului, brațului, antebrațului sau pumnului, iar restul s-au ales cu leziuni în zona picioarelor, şoldului şi toracelui.

Datele înregistrate la UPU indică faptul că 12 dintre cei care au căzut accidental pe gheață au avut nevoie de spitalizare. O femeie în vârstă de 67 de ani, cu traumatism la coloană şi genunchi, a fost internată în secția Neurochirurgie, un adolescent în vârstă de 16 ani, cu fractură de antebraț stâng, a fost spitalizat la Chirurgie pediatrică, iar ceilalți 10 pacienți au fost internați la Ortopedie-Traumatologie.

Cu cei 41 de pacienți care au avut nevoie de îngrijiri medicale din acelaşi motiv, în perioada 14-16 ianuarie a.c., numărul victimelor poleiului din acest an se ridică la 128.

Trebuie spus că nu doar gheața a făcut victime, ci şi gerul. În zilele de 17-24 ianuarie a.c., trei suceveni au căzut pradă hipotermiei. Pentru unul dintre ei, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a precizat că este vorba despre un bărbat care a fost găsit mort în dimineața zilei de 22 ianuarie a.c., în curtea casei unei alte persoane pe care o avea în grijă, în satul Neagră-Ortoaia. Cauza morții a fost hipotermia. Alte două cazuri, sociale, o femeie de 83 de ani, din Boroaia, şi una de 46 de ani au ajuns cu hipotermie severă în UPU Suceava. Pacienta de 83 de ani a fost internată în secția Medicală -ATI, iar cea de 46 de ani a fost trimisă la secția Psihiatrie.

O altă victimă a gerului, un bărbat de 58 de ani, adus de Ambulanță la UPU în data de 24 ianuarie a.c., a părăsit spitalul fără să anunțe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 90 de victime ale poleiului şi gerului, în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
90 de victime ale poleiului şi gerului, în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei