Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 19 (6729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liberi

Alba-neagra în instanţă cu indivizi suspecţi de trafic cu substanţe psihoactive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi care au vândut zeci de pliculeţe cu substanţe psihoactive unor tineri din zona Rădăuţi le râd acum în nas anchetatorilor, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis să-i pună în libertate. Într-o primă fază, fraţii Andrei-Toader Jurovschi şi Leonard-Dragoş Jurovschi, precum şi minorul Beniamin B., au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Ulterior, pe 19 ianuarie 2018, cei trei au primit mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile din partea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava. Cei trei au contestat măsura arestului preventiv, iar pe 23 ianuarie 2018 Curtea de Apel Suceava le-a dat câştig de cauză şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, soluţie care este definitivă.

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi acum sunt „constituirea unui grup infracţional organizat”, respectiv „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Potrivit anchetatorilor, cei trei au vândut importante cantităţi de substanţe psihoactive cu preţul de 50 de lei pliculeţul. Grosul banilor pleca spre şeful grupării, nimeni altul decât Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, cel care l-a lovit cu sabia în cap pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi. Mai exact, „Duţu” încasa suma de 40 de lei, iar 10 lei la fiecare pliculeţ le revenea celor care se ocupau cu vânzarea către consumatori.

 

Cei care nu-l ascultau pe „Duţu” erau bătuţi cu regularitate

Dacă fraţii Jurovschi au intrat în grupare în octombrie 2016, minorul Beniamin B. a ajuns în subordinea lui „Duţu” în august 2017. Rolul celor trei a fost acela de a prelua importante cantităţi de substanţe psihoactive, pe care ulterior le vindeau către diferiţi clienţi. Totul se făcea sub stricta monitorizare a lui Alexandru Huţuleac, care ştia exact ce cantităţi se vindeau şi către ce clienţi, plicuţele fiind cu gramaje cuprinse între 0,10-0,14 grame.

Mai mult, „soldaţii” din armata lui „Duţu” erau terorizaţi de acesta, şi deseori erau ameninţaţi cu corecţii fizice sau alte urmări neplăcute.

De exemplu, la un moment dat, adolescentul Beniamin B. a vrut să părăsească gruparea şi i-a transmis lui Alexandru Huţuleac că vrea să plece în Italia, însă i s-a răspuns că poate face acest lucru doar dacă aduce un alt om care să-l înlocuiască.

De altfel, minorul ajunsese să fie nu doar distribuitor, ci şi consumator. Într-o discuţie cu un amic, acesta s-a plâns că pentru a putea sta treaz noaptea şi pentru a vinde mai departe substanţele puse la dispoziţie de „Duţu” a ajuns să consume chiar şi 50 de pliculeţe, ceea ce i-a făcut să-i explodeze o venă la un ochi.

Chiar şi aşa, adolescentul a ajuns să fie bătut frecvent de Alexandru Huţuleac şi Răzvan Percec, un alt membru al grupării. Şi în acest sens s-a consultat cu un prieten, care l-a sfătuit să se îmbrace mai gros pentru că bătăile pe care le primea să nu-i provoace leziuni grave. Mai mult, pentru a scăpa de astfel de pedepse fizice, minorul a fost învăţat să le spună şefilor grupării că pliculeţe cu substanţe psihoactive i-au fost furate.

 

Moartea la pliculeţ, vândută în cantităţi uriaşe

În perioada în care au lucrat pentru „Duţu”, fraţii Jurovschi au distribuit sute sau chiar mii de pliculeţe cu substanţe de „tras pe nas”. Astfel, la final de săptămână fraţii Jurovschi vindeau „moartea la pliculeţ” şi de sume care treceau de 5.000 de lei, sume care erau imediat preluate de Alexandru Huţuleac.

Unii dintre cei care au acceptat să vândă astfel de subtanţe au făcut-o după ce la rândul lor au consumat şi au devenit dependenţi.

Un astfel de caz l-a avut în prim-plan pe un tânăr, care a povestit că în fiecare seară priza substanţa din două pliculeţe, iar încet-încet a ajuns să arate ca un schelet, în decurs de numai câteva luni slăbind 20 de kg.

Nici fraţii Jurovschi nu au avut prea multe şanse de a ieşi din acest cerc vicios, şi asta pentru că „Duţu” le-a transmis „Aţi intrat într-o mafie, nu mai puteţi ieşi”.

 

Puşi în libertate sub control judiciar, Huţuleac, Percec şi Lungoci au revenit la vechile îndeletniciri

Interesant este că această grupare ar fi putut oprită să vândă moartea la pliculeţ încă din vara anului 2016. La vremea respectivă, cei care făceau partea din conducerea grupării, respectiv Alexandru Huţuleac, Răzvan Percec şi Andrei-Iulian Lungoci, au fost arestaţi, dar nu după multă vreme au fost puşi în libertate sub control judiciar. Chiar şi aşa, cei trei au pus afacerea din nou pe picioare, ba mai mult au racolat şi alţi distribuitori care au împrăştiat pe piaţă mii de pliculeţe cu substanţe psihoactive, ceea ce a afectat un număr mare de tineri din zona Rădăuţi.

Puşi sub supraveghere din nou de procurorii DIICOT Suceava, membrii grupării au fost monitorizaţi mai mult timp. Pe 5 decembrie 2017, s-au efectuat 9 percheziţii domiciliare şi au fost aduse la audieri 8 persoane.

Capii grupării au fost reţinuţi din nou, iar acum se află în arest preventiv. În cazul lui Huţuleac-Duţu cercetările se derulează şi sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor, după ce l-a lovit în cap cu sabia pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi.

Mai trebuie spus că din această grupare face parte şi Cătălin Valerian Bălici, zis „Ralph”, care la rândul său a fost arestat în lipsă de Tribunalul Suceava, dar Curtea de Apel Suceava a dispus punerea sa în libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alba-neagra în instanţă cu indivizi suspecţi de trafic cu substanţe psihoactive.
 Vizualizări articol: 3106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Alba-neagra în instanţă cu indivizi suspecţi de trafic cu substanţe psihoactive1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei