Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 19 (6729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Un grup de voluntari suceveni a donat 550 de euro pentru fetița din Poiana Micului care are nevoie de transplant de plămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un mic grup de voluntari din municipiul Suceava, printre care și elevi de la Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava, a donat suma de 550 de euro pentru Ileana Micuţaru, o fetiţă în vârstă de 7 ani şi 5 luni, din localitatea Poiana Micului, care suferă de fibroză chistică (mucoviscidoză) şi are nevoie de transplant de plămâni. Intervenţia trebuie efectuată la clinica AKH din Viena. Pe lângă această sumă de bani, Ileana a mai primit de la voluntari un ghiozdan cu rechizite, jucării și dulciuri. Voluntarii sunt reuniți sub numele ”Dăruim împreună zâmbete” și pot fi contactați pentru a participa la campaniile umanitare în care se implică, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/D%C4%83ruim-%C3%Aempreun%C4%83-z%C3%A2mbete-1684591295186276/.

Cei care doresc să o sprijine direct pe Ileana pot dona bani în conturile sunt: RO 77 BRDE 340SV65689873400 (euro) şi RO 91 BRDE 340SV65754583400 (lei), deschise pe numele mamei ei, Micuţaru Dispina.

Mama Ilenei ne-a declarat, ieri, că până acum oamenii care au dorit să-i ajute au donat suma de 41.000 de lei și 2.000 de euro.

Reamintim că spitalul AKH din Viena a acceptat să-i efectueze Ilenei transplantul în 2018, iar Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava, va deconta costul operaţiei şi transportul copilului, care se ridică la aproximativ 120.000 de euro. Analizele preliminare, transportul mamei şi cazarea acesteia pe durata spitalizării fetiței nu sunt însă acoperite de stat şi familia Micuţaru nu-şi permite aceste cheltuieli. De aceea părinții fac apel la toţi cei care pot ajuta la salvarea fetiţei.

 

Transplantul de plămâni îi prelungeşte fetiței speranţa de viaţă cu 20 de ani

Ileana este în clasa I şi are probleme respiratorii de la vârsta de 24 de zile. După un an de investigaţii şi analize medicii au diagnosticat-o cu mucoviscidoză, o boală genetică ce îi afectează plămânii, pancreasul, intestinele şi ficatul. În primul an după diagnostic, a avut nevoie de spitalizare şi tratament în fiecare lună. Din al doilea an, a mers la spital la fiecare două luni, iar acum vine trimestrial.

Medicul pediatru care se ocupă de ea în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava,  dr. Elena Tătăranu, afirmă că problema majoră cu care se confruntă aceşti pacienţi este cea a infecţiilor respiratorii repetate. ”Transplantul de plămâni îi prelungeşte speranţa de viaţă cu 20 de ani. Este o boală cronică, la care nu există decât tratament de susţinere. Fără transplant poate trăi maximum până la 30 de ani”, a explicat dr. Tătăranu.

Ileana este singurul pacient din judeţ, dintre cei aproximativ 10 cu fibroză chistică, declarat eligibil pentru transplant pulmonar, conform directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu. Majoritatea celorlalţi pacienţi sunt adulţi şi nu au recomandare pentru această formă de tratament. Potrivit specialiştilor, transplantul de plămâni este recomandat în general doar persoanelor care prezintă afecţiuni severe ale plămânilor, deoarece riscurile supunerii la o operaţie de genul acesta pot fi mai mari decât beneficiile. Cel mai mare risc este ca organismul copilului să respingă plămânii străini.

”Toate documentele au fost trimise la AKH şi suntem în contact permanent cu şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, cu domnul profesor Radu Deac. Am derulat cu fetiţa un program pentru înlăturarea factorilor care nu permit transplantul (tratamentul cariilor dentare, al hipocalcemiei etc.) şi  rezultatele investigaţiilor au fost trimise tot timpul la prof. Deac. Sperăm ca familia să reuşească să strângă banii de care mai au nevoie”, a mai spus dr. Zorescu.

În momentul în care spitalul austriac va anunța la București data la care este programată Ileana pentru transplant, familia Micuțaru va trebui să aibă în cont suma care să le permită acoperirea costurilor asociate intervenției chirurgicale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de voluntari suceveni a donat 550 de euro pentru fetița din Poiana Micului care are nevoie de transplant de plămâni.
 Vizualizări articol: 2444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un grup de voluntari suceveni a donat 550 de euro pentru fetița din Poiana Micului care are nevoie de transplant de plămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei