Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 1 (6711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Încă 30 de zile de arest pentru atacatorul poliţistului Sfichi şi complicii săi în afaceri cu droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atacatorul lui Dan Ciprian Sfichi, poliţist lovit cu sabia în cap în timpul percheziţiilor desfăşurate la începutul lunii decembrie a anului trecut într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, a primit încă 30 de zile de arest preventiv. Pe 29 decembrie 2017, Tribunalul Suceava a dispus prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Alexandru Huţuleac, în vârstă de 29 de ani, din Rădăuţi, cel care susţine în continuare că nu a ştiut că cei care forţează intrarea în casa lui sunt poliţişti şi a crezut că sunt rivali care vor să-l omoare.

Ieri, Curtea de Apel Suceava, care a judecat contestaţia lui Huţuleac, a menţinut aceeaşi decizie, de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”. Acesta este anchetat pentru infracţiunile de ultraj cu referire la tentativă de omor calificat, constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane şi loviri sau alte violenţe.

Tot mandate de arestare prelungite pentru încă 30 de zile au primit şi Răzvan Percec, în vârstă de 26 de ani, şi Andrei-Iulian Lungoci, de 27 de ani, şi ei din municipiul Rădăuţi.

Cei trei, alături de alţi complici anchetaţi şi ei de procurorii DIICOT, sunt acuzaţi că au derulat afaceri cu substanţe interzise, pe care le-au reluat deşi se aflau deja sub control judiciar.

Din ancheta procurorilor DIICOT rezultă că inculpaţii Alexandru Huţuleac şi Răzvan Percec, adică şefii grupării care acţiona şi în anul 2016, s-au reunit după data de 13 august 2016, când au fost puşi în libertate de sub puterea mandatelor de arestare preventivă, şi, deşi se aflau sub control judiciar, în cursul lunii octombrie 2016 au iniţiat un nou grup infracţional organizat specializat în comercializarea de substanţe cu efecte psihoactive. Ulterior, în februarie 2017, în grupare ar fi fost cooptat şi Andrei-Iulian Lungoci, arată anchetatorii
Etnobotanicele, rezultă din cercetări, ar fi fost vândute prin intermediul unor complici, pentru ca activităţile lor infracţionale să nu poată fi depistate de ofiţerii Antidrog, despre care bănuiau că îi monitorizează în continuare.

 

Scenele de groază din dimineaţa zilei de 5 decembrie

Procurorii DIICOT Suceava au decis să conexeze în acelaşi dosar atât infracţiunile legate de traficul de droguri, cât şi agresiunea deosebit de violentă comisă asupra poliţistului de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care s-a aflat la un pas de moarte după ce capul i-a fost practic despicat în urma loviturii cu sabia, aplică de sus în jos.

În dimineaţa zilei de 5 decembrie, Alexandru Huţuleac se afla în locuinţa sa, împreună cu soţia şi fiica minoră. Poliţiştii au bătut în uşă, însă Huţuleac nu a răspuns, susţinând ulterior că nu şi-a dat seama că este căutat de poliţişti. 

El a coborât în holul locuinţei sale cu sabia în mână şi a lovit în orb, în beznă, imediat ce poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au spart uşa şi au pătruns în casa sa, pentru a pune în aplicare mandatul de percheziţie dispus de magistraţi.  

Lovitura a fost atât de puternică încât i-a ajuns poliţistului în vârstă de 35 de ani până la creier.

 

Poliţistul va fi externat şi va intra într-un program de recuperare

Poliţistul Dan Ciprian Sfichi va fi externat din Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi şi va începe un program intensiv de recuperare. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Florin Grămadă, ne-a declarat, ieri, că starea de sănătate a poliţistului este bună, problema serioasă cu care se confruntă fiind paralizia părţii stângi a corpului.

”În câteva zile urmează a fi externat”, a precizat dr. Grămadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă 30 de zile de arest pentru atacatorul poliţistului Sfichi şi complicii săi în afaceri cu droguri.
 Vizualizări articol: 3074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă 30 de zile de arest pentru atacatorul poliţistului Sfichi şi complicii săi în afaceri cu droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei