Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 1 (6711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La sfârşit de an

Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tradiţie neîntreruptă de 18 ani i-a adunat vineri la prânz pe cei care păstoresc Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca şi pe invitaţii lor la un concert de colinde, muzică şi urături, cu care copiii centrului au obişnuit audienţa la fiecare sfârşit de an. Adunaţi în jurul familiei preotului Gheorghe Saftiuc, copiii au încântat audienţa cu un program de colinde, muzică şi urături pentru noul an.

 

Copiii au cântat colinde tradiţionale, cântece populare şi au făcut urături pentru noul an

Cea care le insuflă copiilor dragostea de credinţă şi tradiţie, de cântec şi poezie, preoteasa Mioara Saftiuc, le-a coordonat şi de această dată munca, fiind în mijlocul lor şi în cadrul micului spectacol oferit celor prezenţi. Alături de ea, de mare ajutor în programul pus la punct pentru cei mici a fost Gabriel Bradu, un tânăr venit de puţin timp în centru, care i-a acompaniat la pian.

Colinde precum ”Bună vreme la fereastră”, ”Pe cărarea şerpuită” cântate de copii, sau frumoase cântece populare interpretate de Maria Nichifor, Lavinia Pitaru sau cunoscuta Denisa Apetrei, au încântat audienţa. Obiceiurile de Anul Nou, precum Jocul Caprei şi al Ursului, şi un frumos Pluguşor au încheiat programul pus în scenă de fiecare dată la sfârşit de an.

 

Înalt Preasfinţitul Pimen, prezent în fiecare an la serbarea copiilor din aşezământ

Colindele au fost primite cu bucurie de Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prezent în fiecare an la spectacolul, precum şi de oficiali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sub al cărei patronaj îşi desfăşoară activitatea centrul social, de profesori şi de invitaţi din Dolhasca. ÎPS Pimen le-a transmis şi de această dată recunoştinţa sa celor care, cu atâta dragoste, de ani de zile, sunt aproape de copiii centrului:”Sărbătoarea Naşterii Domnului este sărbătoarea copiilor. Ceea ce am văzut şi am auzit astăzi este rodul ostenelii acestor copii, este roada muncii maicii preotese Mioara, a părintelui Gheorghe Saftiuc şi a fiului lor Mihai. O familie care s-a dăruit trup şi suflet pentru slujirea acestor copii cu multe nevoi. Zi de zi, acest aşezământ are pace şi dragoste creştinească şi îl rog pe bunul Dumnezeu să le dea sănătate copiilor, minte la învăţătură şi ascultare. Trebuie să le aducem mulţumire şi celor care, pe măsura dragostei şi posibilităţilor, aduc ajutor material pentru buna desfăşurare a vieţuirii şi activităţilor în acest aşezământ de binefacere. Anul Nou să fie cu sănătate şi bună sporire în toate.”

În acest an au mai ţinut să le fie alături celor care organizează evenimentul şefii unor instituţii locale din Dolhasca, preoţi şi prieteni care au ajutat familia Saftiuc în activitatea din casa de copii de-a lungul întregului an. Alături de copii, urările pentru noul an au fost făcute şi de această dată de profesorul şi poetul popular Vasile Râşca din localitate.

 

Realizări importante ale preotului Gheorghe Saftiuc pentru comunitatea din Dolhasca, în 26 de ani de păstorire

La finalul spectacolului, părintele Gheorghe Saftiuc a rememorat în câteva cuvinte strădania depusă în aceşti ani împreună cu întreaga familie, la creşterea şi educarea copiilor din centrul social şi realizările ultimei perioade: ”Ne-am adunat astăzi în acest aşezământ pentru copii, o iesle modestă în care l-am primit şi noi pe Pruncul Hristos să se nască, un staul în care copiii acestui centru au cântat cu bucurie colinde în toată această perioadă. Nimeni nu are voie să fie trist în aceste zile ale praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. De aceea, în fiecare an, cu binecuvântarea şi înalta prezenţă a înaltului nostru părinte Pimen, organizăm cu drag această întâlnire de suflet a copiilor cu cei care îi sprijină, îi ocrotesc şi încearcă să le facă viaţa mai frumoasă. E modul copiilor noştri de a mulţumi şi de arăta sincera preţuire. Se împlinesc, în anul ce stă să înceapă, 19 ani de activitate în acest centru, o frântură de timp importantă atât ca mărime, dar şi ca realizări. Ne-am străduit să ne facem misiunea bine, să fim o familie creştină pentru toţi copiii care au vieţuit aici de-a lungul vremii, sădirea valorilor morale, dar mai ales a celor creştine, fiind o prioritate a noastră în acest centru. Biserica îşi împlineşte şi în acest centru familial rolul ei de mamă pentru cei cu o soartă vitregă. Laicul <Om pentru om>, echivalent cu biblicul <Iubeşte-ţi aproapele>, este principiul ce ne-a animat în cei 19 ani şi va da şi de aici încolo tonul acţiunilor noastre.

În anul 2017 am reuşit să împlinim un vis mai vechi, acela de a extinde grija noastră spre alte categorii vulnerabile. Cu puţin timp în urmă am participat cu toţii la deschiderea unui Centru de Servicii Medico-Sociale la Dolhasca, spre bucuria comunităţii, un centru aflat sub oblăduirea bisericii şi care începe să-şi îndeplinească misiunea. Lucrătorii medicali din acest centru au asigurat în ultimele luni asistenţă şi îngrijiri medicale la domiciliu pentru foarte mulţi oameni. Am reuşit în a doua parte a anului 2017 deschiderea unui Centru Medical pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice, cu o capacitate de 20 de locuri, în care vârstnicii primesc pe lângă asistenţa religioasă, servicii medicale de înaltă calitate, siguranţă şi hrană.

V-am spus toate acestea ca o mărturisire sinceră şi smerită a unor lucruri pe care le facem în această comunitate, o exprimare a bucuriei mele ca preot în această parohie şi ca tată al acestui aşezământ. Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate aceste realizări din acest an 2017 şi domniilor voastre că aţi găsit de cuviinţă să fiţi prezenţi la această sărbătoare şi vă urăm un an nou bun, cu înnoiri duhovniceşti şi realizări în toate planurile.”

Părintele Gheorghe Saftiuc i-a mulţumit în încheiere Înaltului Pimen pentru grija purtată lui în mod personal, familiei sale şi i-a oferit Înaltului Arhiereu flori şi o icoană cu Maica Domnului cu Iisus Hristos. Munca asiduă a preotului Gheorghe Saftiuc în folosul comunităţii din Dolhasca i-a adus recunoştinţa credincioşilor şi a întregii familii, din care fac parte astăzi şi copiii asupra cărora s-a aplecat cu atâta drag. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei