Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 1 (6711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vieţi pierdute

104 oameni au pierit în accidente într-un an negru pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2017 a fost, din păcate, încă unul negru pe şoselele judeţului Suceava. În ciuda acţiunilor de control în trafic ale poliţiştilor rutieri, care au ridicat un număr foarte mare de permise de conducere şi au constatat sute de infracţiuni la regimul rutier, gradul de inconştienţă al multora dintre conducătorii auto rămâne la cote alarmante.

Şoferii băuţi au provocat mai multe accidente grave ca niciodată, în multe cazuri provocând şi moartea unor oameni nevinovaţi. Cert este că şoselele din judeţ rămân foarte periculoase, pe de o parte din cauza infrastructurii, subdimensionată în raport cu numărul din ce în ce mai mare de autovehicule, însă, pe de altă parte, şi pentru că mulţi suceveni calcă în picioare legislaţia rutieră.

 

Cifre foarte apropiate de cele din 2016

Anul 2017 s-a încheiat cu 295 de accidente rutiere grave, cu doar trei mai puţine decât în 2016, care s-au soldat cu 104 persoane decedate, 252 rănite grav şi 126 rănite uşor. La capitolul cel mai important, al persoanelor care şi-au pierdut viaţa, s-a înregistrat doar cu un decedat mai puţin decât în 2016, care a fost un alt an negru pe şoselele judeţului. În aceste condiţii, judeţul Suceava rămâne în fruntea topului naţional la capitolul persoane decedate în accidente rutiere.

Interesant este că în primele nouă luni ale lui 2017 statisticile privind accidentele rutiere grave din Suceava arătau mult mai bine decât în 2016.

 

Ultimele trei luni ale anului au adus un adevărat şir de tragedii rutiere

Din păcate, lunile octombrie şi noiembrie au fost cu adevărat groaznice, iar tragediile au continuat în număr mare şi în decembrie. În acest interval au avut loc şi două accidente rutiere fără precedent în ultimii ani, soldate cu câte şase şi cinci morţi. Este vorba de accidentul cu şase persoane decedate de pe DN 2E, la Sasca Mare - Cornu Luncii, provocat de un şofer beat, care a intrat pe contrasens, în maşina condusă de preotul Petrică Gavril, de la Lămăşeni - Rădăşeni, şi de accidentul în care cinci tineri au murit arşi în autoturismul care s-a zdrobit de un vehicul greu de pe contrasens, pe DN 17, la intrarea în Ilişeşti dinspre Stroieşti.

În afara acestor adevărate carnagii, s-au înregistrat mai multe accidente rutiere cu câte două persoane decedate. 

Alcoolul a fost cauză principală ori concurentă la aproape toate accidentele deosebit de grave din ultima perioadă. Faptul că şoferii băuţi au provocat accidente cu victime multiple amplifică parcă dramatismul şi revolta oamenilor de bună-credinţă. Asta pentru că inconştienţii care s-au urcat băuţi la volan au omorât oameni nevinovaţi şi au distrus familii. Cel mai dramatic este exemplul preotului Petrică Gavril din Lămăşeni şi al membrilor familiei sale, ucişi de un şofer aflat în stare avansată de ebrietate, în ziua în care mergeau să se roage la moaştele Sf. Parascheva (14 octombrie). 

Şi în perioada de final de an, tragediile au continuat într-un ritm îngrijorător. În perioada Crăciunului s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu cinci persoane decedate. Alte două persoane au murit în accidente în ultima zi a anului trecut. Şi în aceste ultime zile ale lui 2017 mai multe accidente rutiere au avut în prim-plan consumul de alcool al conducătorilor auto. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 104 oameni au pierit în accidente într-un an negru pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
104 oameni au pierit în accidente într-un an negru pe şoselele judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei