Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 1 (6711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În prima zi din an

Studenţii ASCOR aflaţi în tabără la Mănăstirea Putna au marcat Centenarul Marii Uniri scriind „100” cu torţe, pe Dealul Crucii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tineri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi România (ASCOR), care au participat la tabăra de iarnă, din perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, organizată la Mănăstirea Putna, au marcat, în seara zilei de 1 ianuarie 2018, Centenarul Marii Uniri, scriind „100” cu torţe, pe Dealul Crucii. În acest fel, s-a deschis seria evenimentelor dedicate Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română. Circa 200 de studenţi de la mai multe filiale ASCOR din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava, Timişoara, Chişinău, Constanţa, Braşov, Bacău, la care s-au alăturat şi tineri din Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, au purtat făclii în mâini şi au coborât apoi de pe Dealul Crucii în sunetul cântecelor patriotice, au străbătut centrul comunei Putna şi au intrat în incinta mănăstirii.

Conform datelor postate pe https://www.facebook.com/SfantaManastirePutna/, în faţa muzeului mănăstirii au fost întâmpinaţi de părintele stareţ al Mănăstirii Putna, arhimandritul Melchisedec Velnic, şi obştea mănăstirii. „Pune-ţi-vă întrebarea: Ce pot face eu pentru neamul şi ţara mea?“, le-a spus părintele stareţ tinerilor prezenţi. Stareţul i-a îndemnat să meargă „pe urmele strămoşilor cuminţi, smeriţi şi demni, bucurându-L pe Dumnezeu şi pe întreg neamul românesc“, a spus părintele Melchisedec, care a oficiat, împreună cu doi preoţi şi doi diaconi, şi o slujbă de mulţumire.

 

„Tineri, aşezaţi-vă în lucrarea lui Dumnezeu!”

Apoi, părintele stareţ Melchisedec a citit emoţionantul discurs rostit de Regele Ferdinand la Putna, la mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, în 16 mai 1920. „Dragii mei, vă felicit pentru această iniţiativă care vă aparţine în totalitate. Mişcarea aceasta a dumneavoastră pe Dealul Crucii şi până aici, în faţa mănăstirii, cuvântul, dragostea, jertfa, atitudinea voastră ne dau mult curaj nouă“, a mai spus arhim. Melchisedec Velnic, completând: „Fie ca Bunul Dumnezeu, pentru dragostea voastră, să insufle tuturor românilor de la un capăt la altul al lumii duh curat naţional, duh de redeşteptare, de trezire, de înviere“.

Doi reprezentanţi ai studenţilor au rostit o urare şi un discurs, la care a răspuns părintele stareţ cu un cuvânt de îndemn: „Tineri, aşezaţi-vă în lucrarea lui Dumnezeu!”. Odată cu intonarea Imnului Eroilor, studenţii au stins torţele şi au mers în Sala Mare, unde au primit cadouri din partea mănăstirii. Conform informaţiilor de pe site-ul oficial al Mănăstirii Putna, în cadrul aceleiaşi tabere, studenţii au colindat obştea mănăstirii. Mănăstirea Putna este cunoscută pentru deschiderea pe care o are faţă de tineri. În cadrul aşezământului au loc numeroase activităţi spirituale, culturale şi sociale pentru tineri. De asemenea, mănăstirea editează revista anuală „Cuvinte către tineri”, disponibilă şi în variantă electronică pe site-ul oficial al aşezământului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii ASCOR aflaţi în tabără la Mănăstirea Putna au marcat Centenarul Marii Uniri scriind „100” cu torţe, pe Dealul Crucii.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Studenţii ASCOR aflaţi în tabără la Mănăstirea Putna au marcat Centenarul Marii Uniri scriind „100” cu torţe, pe Dealul Crucii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei