Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2017 - Anul XXII, nr. 291 (6707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte grave

Pieton de 84 de ani, accidentat de un şofer cu alcoolemie imensă, care a fugit acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 84 de ani a fost acroşat de un autoturism condus de un şofer aflat în stare avansată de ebrietate, după impact conducătorul auto părăsind locul faptei. Șoferul avea o alcoolemie de peste 1,5 mg/l alcool în aerul expirat, ceea ce înseamnă în mod normal o valoare de peste 3 la mie în sânge. Mai mult, acesta avea şi permisul de conducere reținut după ce acum câteva luni i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice de sânge.

 

A fugit acasă

Accidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 18.00, pe raza comunei Pătrăuți.

Din cercetările derulate de polițişti rezultă că Gheorghe Roşu, în vârstă de 46 de ani, aflat la volanul unei Dacii Logan, cu care se deplasa pe un drum comunal, l-a acroşat cu maşina pe octogenarul Filon L., care se afla pe partea stângă a drumului. Șoferul a făcut o manevră de întoarcere a maşinii şi a plecat.

Autoturismul a fost găsit ulterior la aproximativ 150 de metri de locul producerii accidentului, în curtea locuinței familiei conducătorului auto. Acasă a fost găsit şi bărbatul căutat de polițişti.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea o concentrație de 1,56 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, acestuia i s-au recoltat şi două probe  biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Și pietonul consumase alcool

În privința pietonului, bărbatul de 84 de ani, acesta a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava. El a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral şi contuzie fronto-parietală stânga, fiind internat pe secția de Neurochirurgie a spitalului.  De precizat că şi octogenarul consumase alcool, în cazul lui etilotestul indicând concentrația de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma consultării bazei de date, polițiştii au stabilit că bărbatul care a provocat accidentul avea permisul de conducere reținut din data de 27 iulie, fără drept de circulație, pentru că a refuzat recoltarea probe biologice de sânge, după ce a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție. Această infracțiune este pedepsită de Codul Penal mai aspru decât consumul de alcool în sine.

 

Pus sub acuzare pentru patru infracțiuni şi reținut în arestul IPJ Suceava

Gheorghe Roşu a fost pus sub acuzare pentru un noian de infracțiuni la regimul rutier: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Având în vedere gravitatea faptelor, bărbatul a fost introdus în arestul poliției județene, miercuri seară, în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de polițiştii de la Biroul Rutier Suceava, sub coordonarea unui procuror.

Aseară, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numărului bărbatului în vârstă de 46 de ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pieton de 84 de ani, accidentat de un şofer cu alcoolemie imensă, care a fugit acasă.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pieton de 84 de ani, accidentat de un şofer cu alcoolemie imensă, care a fugit acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor) Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi... Citeşte