Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2017 - Anul XXII, nr. 291 (6707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune DIICOT

25 de percheziţii şi 13 suspecţi reţinuţi într-un dosar de contrabandă de mari dimensiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au acţionat miercuri împotriva unei grupări de contrabandişti de mari dimensiuni, care derula afaceri în zona Câmpulung Moldovenesc - Izvoarele Sucevei. Miercuri, structurile de combatere a crimei organizate au efectuat 25 de percheziţii în Câmpulung Moldovenesc şi în mai multe localităţi limitrofe. Una din percheziţii a avut loc în municipiul Braşov.

În urma percheziţiilor, 16 suspecţi au fost ridicaţi pentru audieri şi duşi la sediul DIICOT Suceava. Ulterior, pe numele a 13 dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Cei 13 reţinuţi în dosarul de contrabandă sunt Vasile Lucian Michitin, Vasile Bodnar, Filaret Piseriuc, Radu Popiuc, Alin Popiuc, Andrei Sorin Cimpoeru, Vasile Voloşeniuc, Liviu Racz, Silvestru Orest Rusan, Valerian Latiş, Savin Gavril Coşman, Gheorghe Gurău şi Vlăduţ Horaţiu Boloca.

Faţă de alţi trei suspecţi procurorii au luat direct măsura controlului judiciar.

Din datele de anchetă rezultă că gruparea acţiona în mod organizat, cantităţi mari de ţigări fiind trecute peste fâşia verde şi apoi depozitate şi transportate după un plan bine pus la punct. În cadrul percheziţiilor au fost ridicate cantităţi de ţigarete, sume de bani şi mai multe autoturisme.

Ieri seară, toţi cei 13 au fost prezentaţi de procurorii DIICOT Suceava în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

În acest dosar cercetările se efectuează sub aspectul comiterii a două infracţiuni: contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat.

Acţiunea din urmă cu două zile a procurorilor DIICOT pe linia contrabandei cu ţigări este cea mai mare organizată în acest an prin prisma numărului foarte mare de suspecţi puşi sub acuzare şi a datelor privind activitatea infracţională. Suspecţii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de percheziţii şi 13 suspecţi reţinuţi într-un dosar de contrabandă de mari dimensiuni.
 Vizualizări articol: 5804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de percheziţii şi 13 suspecţi reţinuţi într-un dosar de contrabandă de mari dimensiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor) Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi... Citeşte