Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2017 - Anul XXII, nr. 291 (6707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz şi-a prezentat bilanţul după primul an de activitate parlamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz şi-a prezentat, în cursul zilei de ieri, bilanţul după primul an de activitate parlamentară.

Maricela Cobuz a precizat că până în momentul de faţă activitatea sa parlamentară din punct de vedere statistic constă în 53 de propuneri legislative iniţiate, 16 declaraţii politice, 18 luări de cuvânt, trei interpelări şi o întrebare, susţinute toate în şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD a adăugat că în calitatea sa de membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, cele mai importante legi care au fost dezbătute au avut în vedere trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, reacordarea indemnizaţiilor însoţitorilor pentru copiii diagnosticaţi cu sindromul Down şi alte dizabilităţi similare, extinderea anumitor programe de screening, înfiinţarea Spitalelor Regionale şi multe altele.

„Referitor la propunerile legislative iniţiate, după cum am promis şi în campania electorală, m-am axat foarte mult pe domeniul sănătăţii şi cel al educaţiei, domenii în care îmi desfăşor activitatea profesională. Am iniţiat propunerea legislativă 420 pentru modificarea şi completarea Legii Nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, prin care se introduce în curricula naţională disciplina <Nutriţie şi educaţie nutriţională>, pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. În momentul de faţă, proiectul legislativ se află în dezbatere publică şi pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor. La recomandarea domnului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, am primit avizul favorabil din partea Ministerului Sănătăţii şi propunerea ca această disciplină să aibă caracter obligatoriu”, a arătat Maricela Cobuz.

Ea a adăugat că declaraţiile politice susţinute în şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor au fost în principal în domeniul sănătăţii, cu privire la modul în care sunt achiziţionate medicamentele, starea de sănătate a populaţiei prin consumul de alimente, obezitatea infantilă şi am ridicat problema privind siguranţa pacientului din România.

„Prin interpelările şi întrebările adresate ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, am readus în discuţie normele metodologice pentru aplicarea Legii Dieteticianului 256/2015, modificarea Ordinului 39/2008 cu privire la reorganizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului, măsurile Ministerului Sănătăţii pentru prevenirea şi combaterea obezităţii infantile şi măsurile pentru prevenirea şi combaterea exporturilor paralele de medicamente”, a mai explicat deputatul PSD de  Suceava.

 

Maricela Cobuz susţine deschiderea unui spital de pediatrie în municipiul Suceava

Maricela Cobuz a mai precizat că în circumscripţia electorală nr. 35 Suceava, în care a fost aleasă deputat, împreună cu Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Municipiul Suceava, organizaţie pe care o reprezintă în calitate de preşedinte, a iniţiat acţiuni umanitare pentru copiii aflaţi în centrele de plasament de tip familial din municipiul Suceava, a sprijinit mamele şi asistenţii maternali care au adoptat copii, şi în acelaşi timp s-a alăturat, în calitate de deputat, activităţii iniţiate de PES Activists Suceava prin care s-au donat rechizite şcolare mai multor copii din Suceava.

În acelaşi timp, ea a mai precizat că la Cabinetul Parlamentar, care se află în incinta Palatului Administrativ Suceava, cetăţenii din judeţ au fost primiţi în audienţă în fiecare zi a săptămânii, iar în cursul zilei de vineri a susţinut personal audienţele cu cetăţenii din municipiu.

Maricela Cobuz a spus că tot în calitate de deputat a participat la dezbaterile publice privind necesitatea construirii unui spital de pediatrie în municipiul Suceava, precum şi la dezbaterile privind „Beneficiile investiţiei într-un program de screening pentru cancerul de sân”, la cea de a treia ediţie World Food Day organizată de Edenred Romania, la conferinţa de presă organizată de Salvaţi Copiii, intitulată „România investeşte în dotarea maternităţilor, Dotarea secţiei de terapie intensivă a Maternităţii Polizu”, organizată în cadrul Maternităţii Polizu din Bucureşti, dar şi la acţiunile iniţiate de OFSD România.

„Vom continua cu acţiunile specifice PSD oferind copiilor un zâmbet de Crăciun, însoţit de un cadou tradiţional sărbătorilor de iarnă. Cu acest prilej, le transmit sucevenilor cele mai sincere urări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un Crăciun Fericit şi cele mai bune gânduri pentru Noul An!”, a mai spus Maricela Cobuz.

În calitate de deputat, Maricela Cobuz face parte din Comisia pentru sănătate şi familie, comisie cu caracter permanent a Camerei Deputaţilor, şi face parte din grupurile de prietenie cu parlamentele din Republica Arabă Siriană, Muntenegru şi Islanda. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz şi-a prezentat bilanţul după primul an de activitate parlamentară.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz şi-a prezentat bilanţul după primul an de activitate parlamentară1.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor) Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi... Citeşte