Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2017 - Anul XXII, nr. 291 (6707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Angelica Fădor: Majoritatea PSD-ALDE a pedepsit comunităţile locale prin tăierea banilor pentru investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că actuala majoritate parlamentară PSD-ALDE, alături de UDMR, a pedepsit comunităţile locale prin tăierea unor importante sume de bani care ar fi putut fi folosite pentru investiţii. Angelica Fădor a făcut referire la respingerea în Parlament a amendamentului PNL prin care 100% din impozitul pe venit ar fi urmat să revină autorităţilor locale. Deputatul liberal a arătat că respingerea în Parlament a avut loc după ce în cursul zilei de vineri, 15 decembrie a.c., prin votul PNL, a fost admis amendamentul prin care impozitul pe venit se distribuia în proporţie de 100% către autorităţile administraţiilor publice locale.

„Înainte de dezbaterea în plen asupra amendamentului prin care se acorda administraţiilor publice locale o finanţare adecvată, majoritatea PSD-ALDE a mai uzitat de un tertip mizerabil, a convocat senatorii, prin SMS, într-o şedinţă a Senatului României, cu scopul de a-i scoate din sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor. Imediat ce senatorii opoziţiei au părăsit sala pentru a da curs convocării, majoritatea PSD-ALDE a supus votului amendamentul admis de Comisiile pentru buget şi l-a respins”, a declarat Angelica Fădor. Ea a declarat că PNL a solicitat vot nominal, pentru ca fiecare primar din România să poată vedea transparent cum parlamentarii majorităţii i-au luat aproximativ cinci miliarde de lei din impozitul pe venit, şi în acelaşi timp i-au confiscat şi excedentele bugetare. „Majoritatea PSD-ALDE a respins prin vot şi această propunere, de teama de a nu fi identificaţi de primarii din ţară pentru că i-au văduvit de miliarde de lei. Trebuie spus că există şi un primar câştigător, unicul, şi anume primarul general al municipiului Bucureşti, pentru care Mihai Tudose a făcut pe Moş Crăciun şi i-a oferit 55% din sumele colectate din impozitul pe venit. Toţi primarii trebuie să ştie că Guvernul le-a luat tuturor şi o parte din ceea ce le-a luat va ajunge la doamna Firea, care ştie bine să cheltuiască banii publici. Dovadă stau ultimele achiziţii publice făcute de PGMB, care mai de care mai trăsnite, în vreme ce majoritatea primăriilor nu au bani nici pentru facturile curente de utilităţi”, a mai spus deputatul PNL de Suceava.

 

Fădor: Amendamentul PNL a fost depus pentru a compensa pierderile majore generate de „artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE”

Angelica Fădor a subliniat faptul că PSD şi ALDE, prin forma bugetului pe 2018, „jefuiesc comunităţile locale” de banii necesari investiţiilor în proiecte locale şi, mai mult, blochează şansele la dezvoltare construite prin munca românilor din acele comunităţi.

Deputatul PNL de Suceava a explicat că raţiunea amendamentului PNL este aceea de a compensa pierderile majore generate de „artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE”, în dauna comunităţilor locale. „În ciuda faptului că măsurile fiscale, luate la pachet, duc la aproximativ acelaşi nivel total de taxare, cel mai mult au de pierdut autorităţile publice locale. Aceasta întrucât în urma scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% nu a existat compensare”, a încheiat Angelica Fădor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Angelica Fădor: Majoritatea PSD-ALDE a pedepsit comunităţile locale prin tăierea banilor pentru investiţii.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Angelica Fădor: Majoritatea PSD-ALDE a pedepsit comunităţile locale prin tăierea banilor pentru investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor) Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi... Citeşte