Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
 
vineri, 22 dec 2017 - Anul XXII, nr. 291 (6707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,659 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi tăiată după doar o oră. Nu este o cremă grasă, prăjitura umplută cu ea rezistă 24 de ore la temperatura camerei, 4-5 zile în frigider și poate fi inclusiv congelată, pentru că această cremă nu se ”taie” la decongelarea prăjiturii.

Avem nevoie de:

1 kg smântână foarte grasă (sau 1 litru frișcă vegetală lichidă pentru versiunea de post), 150 g zahăr, 250 g miez de nucă, 80 g amidon sau 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 1 lingură coajă rasă de lămâie, o lingură esență de rom

Preparare:

Punem amidonul sau praful de budincă împreună cu 2 linguri de zahăr și 2-3 linguri apă, cât să se dizolve amidonul. Miezul de nucă ales de resturile de coji îl rumenim puțin în tavă, în cuptor, sau în tigaia fără ulei, pe aragaz. Il prăjim numai până emană mirosul specific, fără să îl ardem, apoi îl măcinăm prin mașina de nucă sau îl dăm prin robot până e pastă. Punem la fiert smântâna cu restul de zahăr, nuca măcinată și coaja de lămâie. Amestecăm mereu și fierbem la foc mic până ce devine ca o smântână subțire. Adăugăm esența de rom și amidonul dizolvat și mai dăm un clocot, doar cât să se îngroașe. Atenție, nu trebuie să se ardă, așa că amestecăm mereu. Dăm crema deoparte, amestecăm bine, punem chiar pe suprafața ei o folie alimentară și lăsăm să se răcorească 10-15 minute. Nu trebuie să se răcească de tot, ci doar cât suportă mâna, pentru că altfel se încheagă și nu se mai poate întinde frumos între foi. Punem crema călduță între foi, preferabil din pandișpan, și apăsăm ușor, ca să se lipească bine. Se poate folosi și pentru un tort. Punem deasupra o hârtie de copt și un tocător, pe care plasăm o carte groasă sau o pungă de zahăr, ca greutate. Lăsăm minim o oră, apoi prăjitura se poate glazura sau pudra cu zahăr și tăia după dorință. Este foarte gustoasă prăjitura cu această cremă, dar trebuie tăiată și consumată în bucăți mici, pentru că orice preparat cu nuci poate fi indigest pentru cei sensibili. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor).
 Vizualizări articol: 2625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor)0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor) Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț, această rețetă este perfectă. Se pregătește în 30 de minute, se potrivește la orice fel de foi și prăjitura poate fi... Citeşte