Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Redeschiderea pasajului subteran de pe Calea Unirii, aprobată de principiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au aprobat în unanimitate proiectul de amenajare a pasajului pietonal subteran de pe Calea Unirii, care făcea legătura între Ambro şi zona pe care se află acum centrul comercial Shopping City Suceava.

Redeschiderea pasajului subteran a fost aprobată de principiu, iar până la punerea în practică este cale lungă. Asta deoarece starea tehnică a pasajului subteran, care are o vechime considerabilă, fiind amenajat odată cu dezvoltarea fostei zone industriale a municipiului, nu este deloc cunoscută.

Tocmai de aceea, propunerea consilierilor PSD, care au întocmit proiectul de hotărâre, a fost susţinută şi de reprezentanţii celorlalte partide, inclusiv PNL şi PMP, cu care sunt în opoziţie, cu condiţia ca decizia finală să fie luată după ce se face o evaluare profesionistă a gradului de securitate în utilizare a pasajului respectiv.

De altfel, pe lângă alocarea de fonduri pentru evaluarea tehnică, vor fi necesare fonduri şi pentru amenajarea pasajului, mai ales că noile norme impun instalarea de lift sau de scări rulante pentru persoanele cu handicap locomotor, care circulă în cărucior, după cum a atras atenţia viceprimarul Lucian Harşovschi.

În caz contrar, trecerea de pietoni actuală, a cărei desfiinţare este cerută de consilierii PSD pentru fluidizarea traficului rutier, va trebui să fie menţinută, chiar dacă pasajul ar deveni circulabil.

Conform expunerii de motive, pasajul este situat într-o zonă cu două staţii în care se fac opriri şi de către autobuzele de pe trasee interjudeţene, iar acolo, în curând se va deschide încă un centru comercial, încât zona pietonală, cât şi traficul rutier vor fi mai aglomerate decât în prezent.

Tocmai de aceea, consilierii PSD solicită salubrizarea locaţiei, montarea unui sistem de iluminat şi a unuia de supraveghere video, în ideea ca toată lumea să treacă pe acolo, încât traficul auto să fie fluidizat.

Pasajul subteran din fosta zonă industrială a fost închis în urmă cu mulţi ani, din cauza infiltraţiilor de apă, dar mai ales deoarece devenise un fel de WC public, un loc total insalubru, unde nu mai îndrăznea să se aventureze nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Redeschiderea pasajului subteran de pe Calea Unirii, aprobată de principiu.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Redeschiderea pasajului subteran de pe Calea Unirii, aprobată de principiu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei