Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În plenul Consiliului Local

Şeful Poliţiei Locale Suceava, aspru mustrat pentru „hăituirea” celor cu maşini pe firmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Campania Poliţiei Locale de sancţionare a celor care parchează cu maşinile de firmă pe spaţiile de orice fel de printre blocuri, semnalată de Monitorul de Suceava în urmă cu trei zile, a avut ecouri negative în întreg mediul de afaceri sucevean, efectul fiind vizibil în şedinţa de Consiliu Local de joi.

După ce sute de firme din Suceava s-au văzut puse în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea, pentru că angajaţii nu au voie să vină cu maşinile înregistrate pe firmă nici măcar la sediul propriu, foarte multe sedii de firme fiind amenajate la parterul blocurilor ori în spaţii delimitate de blocuri, deoarece riscă amenzi cuprinse între 250 şi 2.500 de lei, „buba” s-a spart în plenul şedinţei de ieri a deliberativului local.

Invitat să ia cuvântul la un proiect privind principalele activităţi care urmează a fi desfăşurate de Poliţia Local în 2018, şeful instituţiei subordonate Primăriei Suceava, Viorel Horodenciuc, a fost făcut cu „ou şi cu oţet” de primarul Ion Lungu.

Acesta i-a reproşat excesul de zel pe care l-au dovedit poliţiştii locali în „hăituirea” şi amendarea comercianţilor şi a şoferilor cu maşini înregistrate pe firmă, în loc să se ocupe de menirea lor principală – asigurarea liniştii şi ordinii publice.

„Am înţeles că Poliţia Locală a alergat prin tot oraşul să amendeze maşinile firmelor, cu aşa ceva nu sunt de acord. Eu sunt şeful poliţiei (locale – n.r.) şi nu ştiu de asemenea iniţiativă. Cine a luat această decizie? Poliţia Locală are altă menire decât să hăituiască comercianţii şi oamenii cu maşini. Poliţia Locală trebuie să asigure ordinea publică!”, a spus Ion Lungu pe un ton ridicat, în timp ce şeful Poliţiei Locale, luat prin surprindere, roşu la faţă şi tăcut mâlc, părea că nici nu mai respiră.

„Prea des am păţit să fiu înjurat de oameni din cauza unor acţiuni de amploare ale Poliţiei Locale, fără ca eu să fiu informat de ce are de gând”, a răbufnit Lungu.

Şeful Poliţiei Locale nu a avut parte de „mângâieri” nici din partea celorlalţi consilieri locali, în special cei de la PSD şi ALDE reproşând lipsa patrulelor de ordine publică din oraş şi comasarea de personal prin birouri, pe posturi comode şi călduţe.

„Poliţia Locală s-a constituit pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Eu sunt convins că aceste şase servicii şi birouri pe care le văd în organigramă sunt pline, cu excepţia serviciului de linişte şi ordine publică”, a spus Mitică Bejenaru.

„Câte sancţiuni sunt date pe linia respectării afişajului public?”, a continuat acesta, arătând imagini dezolante cu stâlpi, pereţi sau staţii de autobuze înţesate de rupturi de afişe.

 

10 oameni pe străzi, dintr-o armată de poliţişti locali

Reproşurile au continuat şi din partea consilierilor locali ALDE.

„Din armata de poliţişti locali pe care o avem, doar 10 sunt cei care patrulează pe străzi, din care 6 fac echipe de câte 2 sau 3, iar patru persoane fac echipă cu cei de la Poliţia Municipiului. De ce nu se pune accent pe ordinea publică? Cum de avem numai o mână de oameni în stradă, la o populaţie de 100.000 de locuitori? Mi se pare mizerabil!”, a spus şi Dan Roibu, în vreme ce Ovidiu Milici s-a arătat surprins de cât de mulţi poliţişti locali a văzut la manifestările de 1 Decembrie, dar nu şi pe stradă, unde ar trebui să patruleze.

Concluzia primarului Ion Lungu, care i-a mai tras un perdaf de final şefului Poliţiei Locale, a fost clară: „Vreau să redistribuim personalul pe care îl avem, să îl luăm de la birouri şi să îl punem la ordine publică, la patrulele pe care trebuie să le vedem în oraş, în fiecare dintre cartiere, din Iţcani şi Burdujeni Sat, până în Obcini”.

Tocmai de aceea a şi retras proiectul de pe ordinea de zi, cerându-i şefului Poliţiei Locale să vină cu o reconfigurare a întregului plan de acţiune pentru 2018.

În cadrul Poliţiei Locale Suceava sunt peste 120 de angajaţi, dar numai 10 sunt trimişi la patrulare în teren, pe ture.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Poliţiei Locale Suceava, aspru mustrat pentru „hăituirea” celor cu maşini pe firmă.
 Vizualizări articol: 8329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Şeful Poliţiei Locale Suceava, aspru mustrat pentru „hăituirea” celor cu maşini pe firmă3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei