Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

A vrut să-i acopere pe fraţii Turu şi va sta aproape trei ani la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre indivizii care au încercat să-i acopere pe fraţii Turu în cazul tentativei de omor din centrul municipiului Suceava din septembrie 2014 a fost săltat direct de pe aeroport şi dus în arestul poliţiei. Este vorba de Marian Logofătu, de 25 de ani, din Suceava, care a fost condamnat definitiv la începutul acestei săptămâni la o pedeapsă cu închisoare de 2 ani şi 10 luni.

Logofătu a fost săltat de poliţişti miercuri, în timp ce se întorcea din Italia cu zborul Bergamo-Suceava. După ce iniţial a fost condus în arestul IPJ Suceava, tânărul a fost transferat la Penitenciarul Botoşani, acolo unde îşi va ispăşi pedeapsa. Marian Logofătu a fost condamnat pentru comiterea infracţiunilor de „favorizarea infractorului” şi „inducerea în eroare a organelor judiciare”.

După atacul violent din seara zilei de 19 septembrie 2014, atac în urma căruia taximetristul Marius Cozmiuc a ajuns la spital, cu multiple leziuni, la sediul Poliţiei municipiului Suceava s-au prezentat patru tineri: Marian Logofătu, Răzvan Neacşu, Florin Mititelu şi Eduard Dura, susţinând că ei l-au bătut pe şoferul de taxi, după ce acesta din urmă i-ar fi atacat fără motiv.

Chiar de la început, anchetatorii au ştiut că e o minciună, victima şi martorii, unii dintre ei cu identitate protejată, declarând că i-au văzut în grupul agresorilor pe fraţii Turu, Traian şi Decebal.

Doar unul dintre cei patru tineri făcuse parte din grupul agresorilor, şi anume Eduard Dura, ceilalţi încercau să-i inducă în eroare pe anchetatori.

 

Logofătu se va alătura colegilor „de suferinţă”

Marian Logofătu se va alătura celorlalţi indivizi condamnaţi în acest dosar, unii dintre ei cu pedepse foarte mari.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Suceava, Traian Petru Balan (fost Biriş) şi Decebal Biriş, adică fraţii Turu, au primit câte 12 ani de închisoare. Acelaşi număr de an îl au de executat şi alţi doi amici ai acestora, respectiv Marian Bivol şi Eduard Sebastian Dura.

Pentru toţi patru pedepsele au fost majorate, iar în cazul ultimilor doi chiar dublate, de la 6 ani, cât au fost condamnaţi de Tribunalul Suceava, la 12 ani la Curtea de Apel Suceava.

În cazul lui Traian Turu pedeapsa a fost majorată de la 9 ani la 12 ani, în timp ce fratele său, Decebal Turu, avea în primă fază 8 ani şi 6 luni, iar acum are cu 3 ani şi 6 luni în plus.

Răzvan Neacşu, un alt personaj care a încercat să-i facă scăpaţi pe fraţii Turu, a primit şi el 2 ani şi 6 luni cu închisoare.

Florin Mititelu, de 26 de ani, din municipiul Suceava, a fost condamnat şi el la 2 ani, în timp ce Ionuţ Andrei Vornicu, de 23 de ani, fost boxer, a primit 1 an şi 6 luni, ambele pedepse cu executare.

Singura persoană care nu va ajunge după gratii este Denisia Balan, care a fost condamnată la 3 ani cu suspendare sub supraveghere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A vrut să-i acopere pe fraţii Turu şi va sta aproape trei ani la puşcărie.
 Vizualizări articol: 7434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
A vrut să-i acopere pe fraţii Turu şi va sta aproape trei ani la puşcărie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei