Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur solicită Ministerului Turismului fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Turismului şi Ministerului Finanţelor Publice alocarea fondurilor necesare pentru finalizarea primului tronson al pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc, de pe masivul Rarău. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că pentru Câmpulung Moldovenesc şi pentru judeţul Suceava pârtia de schi de pe Rarău este un obiectiv de investiţii extrem de important, atât pentru turism, cât şi pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. Flutur a atras atenţia că orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriaşă pentru zonă, dar şi că omologarea primului tronson este în pericol de a nu putea fi realizată nici în această iarnă.

„Pe această cale îmi exprim îngrijorarea privind situaţia finanţării lucrărilor, şi că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei. În acest sens, am transmis o adresă Ministerului Turismului şi Ministerului Finanţelor Publice prin care solicit să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielilor pentru lucrările executate şi pentru finalizarea primului tronson al pârtiei”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a amintit că în Ordinul Ministrului Turismului nr. 447/2017 pentru defalcarea sumelor alocate pe anul 2017 de la bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului către bugetele locale, pentru finanţarea proiectelor de investiţii în turism aflate în derulare, precum şi în baza autorizaţiei de construire nr. 95 din 07.09.2016 pentru executarea lucrărilor de construire pentru “Pârtii de schi omologate şi transport pe cablu în masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău” - tronson I, în data de 6 iunie 2017 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Gheorghe Flutur a precizat că de la această dată şi până în prezent au fost realizate lucrări la parcarea auto şi drumul de acces, clădirea anexă la staţia inferioară, instalaţia de înzăpezit artificial, clădirea staţiei de pompare înaltă presiune şi la garajul pentru ratrac, profilarea primului tronson al pârtiei, montarea sistemului bileterie şi a instalaţiei de iluminat al pârtiei. Flutur a arătat că valoarea lucrărilor executate este de aproape 2,4 milioane de lei, cu TVA inclus.

„Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului o adresă, din luna octombrie 2017, împreună cu toate documentele solicitate, prin care a solicitat transferul unei sume de 2,378 milioane de lei”, a explicat preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că până pe data de 14 decembrie 2017, suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc, motiv pentru care i-a adresat rugămintea ministrului Turismului să sprijine finalizarea în bune condiţiuni a acestui proiect de o importanţă deosebită pentru judeţul Suceava, alocând sumele necesare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur solicită Ministerului Turismului fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur solicită Ministerului Turismului fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei