Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenire spectaculoasă

După recuperare, Dan Ciprian Sfichi va rămâne să lucreze în poliție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea de sănătate a polițistul Dan Ciprian Sfichi, grav rănit în misiune la începutul lunii decembrie, se îmbunătățește de la o zi la alta. El a fost vizitat, ieri, la  Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași, de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, de prefectul de Iași, Marian Șerbescu, de șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisarul-șef Adrian Buga, și de comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. După vizită, prefectul Adomnicăi ne-a declarat că polițistul ”se recuperează bine și are un tonus bun”. ”Astăzi (n.r - ieri) va fi mutat din secția Terapie Intensivă într-o rezervă și soția va rămâne permanent alături de el. Recunoaște pe toată lumea, glumește și sunt deja discuții în vederea transferului la spitalul de recuperare din Iași”, a declarat prefectul Adomnicăi.

După ce polițistul va fi pe picioare, el va rămâne să lucreze în poliție, a spus prefectul, ”pe un post conform capacității de muncă”.

Adomnicăi a mai declarat că pentru o recuperare cât mai bună și mai rapidă, colegii săi au în vedere strângerea de fonduri pentru ca Dan Ciprian Sfichi să poată merge la o clinică de profil din străinătate. 

Ministerul Afacerilor Interne şi Corpul Naţional al Poliţiştilor au anunţat demararea unei campanii umanitare de strângere de fonduri pentru sprijinirea recuperării lui Dan Ciprian Sfichi. Reamintim că acesta a fost rănit foarte grav cu sabia în cap de Alexandru Huţuleac, în timpul percheziţiei dispuse la locuinţa acestuia, într-un dosar de trafic de droguri. Puternica lovitură de sabie i-a spintecat polițistului capul până în creier, în primele zile medicii dându-i puţine șanse de a supravieţui. Constituția sportivă, tinerețea și starea de sănătate bună au contribuit la eforturile medicilor și, de câteva zile, poliţistul în vârstă de 35 de ani, tată a două fetiţe, este conştient, vorbeşte şi nu mai depinde de aparate. El îşi mişcă bine partea dreaptă a corpului şi a dat uşoare semne de mişcare şi pe partea stângă.

Potrivit medicilor, poliţistul va avea nevoie de cel puţin jumătate de an de activitate de recuperare neuromotorie și încă nu se poate aprecia cu ce sechele va rămâne după traumatismul suportat. Deocamdată, beneficiază de kinetoterapie intensivă şi evoluţia neurologică este favorabilă.

Cei care doresc să-l sprijine financiar au la dispoziție contul: RO71BRDE340SV15605983400,  deschis la BRD pe numele SFICHI DAN CIPRIAN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După recuperare, Dan Ciprian Sfichi va rămâne să lucreze în poliție.
 Vizualizări articol: 8041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
După recuperare, Dan Ciprian Sfichi va rămâne să lucreze în poliție3.455

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei