Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2017 - Anul XXII, nr. 285 (6701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă greoaie

Contrabandist trimis în judecată la mai bine de cinci ani de la comiterea faptei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de contrabandă cu un prejudiciu de peste 90.000 de lei. Fapta de contrabandă a fost comisă tocmai în vara anului 2012, acum mai bine de cinci ani de zile aşadar.

Inculpatul, Teodor Emanuel Mironescu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabandă şi violare de domiciliu. Ultima infracțiune face referire la faptul că țigările de contrabandă au fost depozitate în curtea unui vecin al inculpatului.  

Procurorii au arătat că, în data de 13 iunie 2012, polițiştii de la Secția Rurală Vicovu de Jos au fost sesizați de numita B.V., din comuna Straja, care a reclamat că în aceeaşi zi l-a găsit în curte pe un vecin de-al său, alături de un tânăr pe care nu îl cunoaşte, care păzea mai multe colete despre care nu ştia nimic. Cei doi au fugit imediat, până la sosirea polițiştilor

Polițiştii deplasați la fața locului au descoperit, în grajdul imobilului, 20 de colete de culoare neagră, care conțineau țigări.

Din cercetări a rezultat că proprietara nu avea habar de faptul că grajdul de pe proprietatea sa a fost transformat în depozit de țigări de contrabandă. Locația a fost aleasă pentru că era foarte aproape de fâşia verde, dar şi pentru că imobilul nu era locuit. 

 În urma inventarierii celor 20 colete cu țigări s-a găsit cantitatea de 9.860 de pachete de țigări marca Doina, de proveniență extracomunitară, cu timbru fiscal emis de autoritățile din Republica Moldova. În aceeaşi anexă, sub ieslea pentru animale au fost găsite opt chingi din material textil şi două sfori folosite la transportul mărfii de contrabandă. La scurt timp a fost depistat de către polițişti localnicul Emanuel Teodor Mironescu, vecin cu femeia pe proprietatea căreia au fost găsite țigările:

„Din probele administrate în cauză a reieşit că infracțiunea de contrabandă care face obiectul cauzei a fost săvârşită de inculpatul Mironescu Teodor Emanuel”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi a stabilit că valoarea prejudiciului pentru cele 9.860 pachete de țigări se ridică la suma de 91.492 lei, care îi este imputată acum inculpatului.

Dosarul finalizat a fost înaintat de procurori Judecătoriei Rădăuți, care îl va judeca pe inculpat în prima fază a procesului.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandist trimis în judecată la mai bine de cinci ani de la comiterea faptei.
 Vizualizări articol: 3061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contrabandist trimis în judecată la mai bine de cinci ani de la comiterea faptei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei