Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posibilă explicaţie

Fata bănuită că şi-a măcelărit tatăl avea handicap accentuat de natură psihică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minora în vârstă de 17 ani bănuită că şi-a ucis cu o cruzime ieşită din comun tatăl era încadrată cu grad de handicap accentuat de natură psihică din anul 2015 şi urma tratament medical în acest sens.

Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava, a declarat că de atunci cazul a fost monitorizat şi nu au fost nici un fel de sesizări privind situaţii de risc.

„Tatăl s-a ocupat tot timpul de fiică, o interna periodic în clinici private şi ţinea legătura permanent cu un medic psihiatru. Din punct de vedere social nu a fost vorba de nici o problemă în această familie, problema era una medicală, nu socială”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

Aceasta mai precizat că tatăl fetei venea la timp la prelungirea documentelor pentru grad de handicap şi părea a manifesta o grijă deosebită faţă de fiica bolnavă.

 

Un om închis, care nu primea aproape pe nimeni în casă

Toate aceste declaraţii vin în concordanţă cu ce ne-au declarat şi vecinii şi apropiaţii lui Viorel Acîrnăresei, bărbatul ucis cu peste 50 de lovituri de cuţit în propria casă.

Bărbatul nu o lăsa niciodată pe fată singură şi o lua tot timpul cu el. Afaceristul şi fiica sa îşi petreceau cea mai mare parte a zilei la clubul VIP al familiei. Afacerea cu localul nu mai mergea forte bine şi de o perioadă de timp bărbatul de 59 de ani era şi barmanul unităţii.

Viorel Acîrnăresei era un om destul de izolat de lumea exterioară şi nu îşi primea nici prietenii în casă. Chiar dacă unii l-au judecat pentru asta, acum pare plauzibil ca bărbatul să se fi izolat tocmai din cauză că avea probleme mari cu fiica sa şi nu voia ca acestea să fie cunoscute. De altfel, casa semăna cu o fortăreaţă, fiind împrejmuită de ziduri înalte.

Viorel Acîrnăresei a avut două fiice cu o femeie din Republica Moldova, însă era despărţit de mult timp de femeie. Bărbatul a locuit iniţial cu ambele fiice, însă ulterior a rămas doar cu cea bolnavă, cealaltă fiind plecată la Cluj-Napoca.

 

Scenele de coşmar de vineri seară

Din primele cercetări coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că bărbatul de 59 de ani a fost omorât în intervalul 8-10 noiembrie. Crima a fost descoperită în seara zilei de 10 noiembrie, de către fratele bărbatului în vârstă de 59 de ani. Acesta a venit să vadă ce se întâmplă cu fratele său, care nu mai răspundea la telefon. Martorul a dat iniţial de fată, care a luat-o la fugă când l-a văzut. Când a intrat în casă, bărbatul şi-a găsit fratele mort, într-o baltă de sânge.

Fata a fugit în clubul VIP al tatălui său, unde s-a baricadat într-o încăpere de unde avea să fie scoasă cu forţa de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

 

Ce spun oficial anchetatorii

Din cercetările efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că în perioada 8-10 noiembrie, pe fondul unui conflict spontan şi al unor afecţiuni de natură psihică ale suspectei, minora a exercitat acte de violenţă repetate aplicând multiple lovituri tatălui ei, în vârstă de 59 de ani, în zone vitale, atât la nivelul corpului, cât şi al capului cu o toporişcă şi un cuţit.

Anchetatorii au găsit întreruptă energia electrică în casă, cel mai probabil fiind ca aceasta să fi fost închisă chiar de bărbat, pentru ca fata să nu mai asculte muzică la volum ridicat.

 

Poliţiştii şi procurorul de caz nu par a avea prea multe suspiciuni în acest caz

Fata de 17 ani are calitatea de suspect în acest dosar penal. Criminaliştii poliţiei şi judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, care au stat ore în şir în casă, au ridicat probe şi au căutat indicii, par să nu aibă elemente care să îi facă să aibă suspiciuni cu privire la ce s-a întâmplat în casă şi la cine este autorul. De altfel, sâmbătă, procurorul criminalist a solicitat instanţei de judecată internarea de urgenţă a fetei la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Tribunalul Suceava a admis propunerea, precum şi efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a suspectei de omor, în cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi. În cadrul expertizei trebuie să se stabilească dacă suspecta este orientată din punct vedere psihic şi temporo-spaţial. Cel mai important, expertiza psihiatrică va trebui să stabilească dacă minora a avut discernământ. Dacă se va stabili că nu are discernământ, fata nu va putea fi pusă sub acuzare ca un inculpat pentru faptă cu violenţă.

Expertiza medico-legală psihiatrică va fi efectuată în termen de 30 de zile, conform termenului dat de instanţa de judecată. 

 

Genul de om care putea să aibă mulţi duşmani

Viorel Acîrnăresei era valutist şi obişnuia şi să dea cu împrumut bani, astfel că era genul de om vulnerabil şi cu duşmani. În 2008, acesta a fost atacat de o grupare de tâlhari de valutişti, care l-au deposedat de o sumă mare de bani. Foarte multe sunt vocile care nu cred varianta că a fost ucis de propria fiică. Pe de altă parte, toţi cei care au bănuieli care nu se bazează pe nimic ar trebui să înţeleagă că anchetatorii care au intrat în casă şi au analizat în detaliu probele sunt mult mai în măsură să se pronunţe decât alte persoane. Atât prin prisma experienţei în astfel de cazuri, cât şi a probelor legate strict de acest dosar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fata bănuită că şi-a măcelărit tatăl avea handicap accentuat de natură psihică.
 Vizualizări articol: 7790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Fata bănuită că şi-a măcelărit tatăl avea handicap accentuat de natură psihică2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei