Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Cinci candidaţi pentru funcţia de decan al Baroului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Baroul de Avocaţi Suceava îşi va alege sâmbătă, 18 noiembrie, noul decan. Aflat la finalul celui de-al doilea mandat, actualul decan Sorin Rusu nu va mai putea candida potrivit statutului.

În aceste condiţii, la finalul perioadei în care puteau fi depuse candidaturile s-a constatat că cinci avocaţi îşi doresc postul de decan. Este vorba de Liviu Mihai, Liliana Barabaş, Dorin Andronic, Mihaela Apetrei şi Cezar Crăciunescu.

„Noul decan ar trebui să continue politica de transparenţă faţă de Consiliul Baroului, să depună eforturi pentru normalizarea dialogului cu reprezentanţii instanţelor de judecată şi ai parchetelor şi să se implice în pregătirea profesională a avocaţilor, dar şi în rezolvarea altor probleme curente care apar”, a arătat Sorin Rusu.

Acesta a evitat să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în cele două mandate în care a fost decan şi a motivat aceasta prin faptul că va candida pentru un loc de membru în Consiliul Baroului şi nu doreşte să influenţeze votul de sâmbătă.

Tot atunci, vor avea loc alegeri şi pentru cele 10 locuri de membru în Consiliul Baroului, unde există şi o concurenţă serioasă, de 27 de avocaţi, dar şi pentru cele 7 posturi în Consiliul de Disciplină, respectiv 3 funcţii în Comisia de Cenzori.

Mai trebuie spus că în Consiliul Baroului fiecare birou teritorial va avea membri, cei mai mulţi, 5 la număr, din zona municipiului Suceava, unde activează şi cei mai mulţi avocaţi.

La alegerile de sâmbătă sunt aşteptaţi 324 de avocaţi activi din judeţul Suceava, iar noul decan va fi ales din primul tur de scrutin după regula cel mai mare număr de voturi, chiar dacă acestea nu vor depăşi jumătate plus unul din numărul celor prezenţi în sală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci candidaţi pentru funcţia de decan al Baroului Suceava.
 Vizualizări articol: 4452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cinci candidaţi pentru funcţia de decan al Baroului Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei