Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Aproape 700 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în trei zile de acţiune a poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea sub influenţa alcoolului reprezintă un factor major de risc de producere a accidentelor, poliţiştii organizând în permanenţă acţiuni pentru depistarea şoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră. Trei zile de acţiune rutieră de combaterea acestei abateri grave în trafic, derulată în perioada 10-12 noiembrie, a dus la testarea a 668 de şoferi, cei care aveau o alcoolemie peste limita legală fiind sancţionaţi contravenţional sau alegându-se cu dosare penale.

Din totalul de 18 fapte penale constatate, 11 au constituit fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe perioada celor trei zile s-au aplicat 185 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.100 de lei, şi au fost reţinute 28 de permise de conducere, fiind retrase în acelaşi timp 16 certificate de înmatriculare.

Două cazuri grave au fost înregistrate duminică, primul în jurul orei 18.25, pe Calea Cernăuţi din Vicovu de Sus. Poliţiştii au oprit un autoturism Opel Vectra, la volanul căruia se afla Călin C., de 22 de ani, din Vicovu de Jos. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

O oră mai târziu, un echipaj din cadrulCompartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control în localitatea Moldoviţa o autoutilitară marca Mazda, condusă de Gavrilă A., de 32 ani, din comuna Vatra Moldoviţei. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost prelevate probe de sânge la spital, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 700 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în trei zile de acţiune a poliţiei.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 700 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în trei zile de acţiune a poliţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei