Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răi de plată

Garanti Bank, executată silit pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Sucursalei Suceava a Garanti Bank s-a trezit la uşă ieri cu executorul judecătoresc venit pentru a executa silit această unitate bancară. Însoţit de doi jandarmi, executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a intrat în sediul instituţiei de pe esplanada din apropierea Bisericii „Sf. Dumitru”.

Motivul acestei vizite deloc dorită de cei de la Garanti Bank este o hotărâre judecătorească pe care au refuzat să o pună în aplicare. Este vorba de o hotărâre prin care o femeie care a împrumutat bani de la bancă s-a considerat păcălită în anumite privinţe.

Femeia a luat un credit de la Garanti Bank, dar ulterior a constatat că sunt stipulate şi o serie de clauze pe care le-a catalogat drept abuzive. În aceste condiţii, a contactat un avocat şi a acţionat banca în judecată.

După mai mulţi ani, femeia a obţinut câştig de cauză, iar Garanti Bank a fost obligată la plată. Mai exact, banca a trecut abuziv în contractul de împrumut o dobândă variabilă, comisionul de acordare şi comisionul de administrare, dar şi posibilitatea unilaterală a băncii de a modifica dobânda şi comisioanele.

 

Care au fost clauzele abuzive din contract

Prin hotărârea rămasă definitivă s-a decis ca banca să restituie comisionul de acordare încasat în sumă de 630 de euro, comisionul de administrare încasat de la data încheierii contractului şi până la data rămânerii definitive a hotărârii (0,25% lunar), precum şi sumele încasate din septembrie 2008 reprezentând diferenţa dintre dobânda stabilită în contract şi dobânda percepută până în septembrie 2010, sume la care se adaugă dobânda aferentă.

În total, Garanti Bank trebuie să achite 21.664 de lei către persoana care a luat creditul, plus cheltuielile de executare silită.

Conducerea Sucursalei Suceava a Garanti Bank a fost contactată ieri pentru a exprima un punct de vedere, dar discuţia vizavi de executarea silită aflată în derulare a fost extrem de scurtă: „Nu avem comentarii vizavi de acest subiect”.

În schimb, executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a explicat în ce constau procedurile de executare silită în acest caz.

„Am solicitat ca în termen de trei zile să-mi fie remisă o listă cu toate bunurile mobile ale Garanti Bank Suceava. În paralel, vom depune diligenţele şi pentru poprirea conturilor debitoarei. După ce vom finaliza aceste demersuri vom trece la executarea bunurilor şi la recuperarea creanţei”, a arătat Sarmis Câmpulungeanu.

Nu este primul dosar de acest fel, iar în perioada următoare şi alţi clienţi ai Garanti Bank vor intra în linie dreaptă pentru executarea băncii în urma unor procese pe care le-au câştigat în instanţă. Iar Garanti Bank nu este singura instituţie bancară din Suceava care refuză punerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive, într-o situaţie similară fiind şi alte bănci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garanti Bank, executată silit pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească.
 Vizualizări articol: 7357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Garanti Bank, executată silit pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei