Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nasol să fii irlandez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am urmărit cu mare atenţie returul dintre Elveţia şi Irlanda de Nord de duminică seară, la Grecia - Croaţia trăgând doar din când în când cu ochiul, întrucât pentru orice om dotat cu un I.Q. minim era limpede că nu se poate produce nimic care să răstoarne calificarea deja rezolvată încă de la meciul tur. Ce aşteptam de la partida amintită? Păi, puţină... nedreptate! Deşi în meciul tur Elveţia fusese destul de clar superioară, totuşi fără punctul marcat de golgheterul Haţegan probabil că meciul s-ar fi terminat cu scorul de 0 - 0, ceea ce ar fi dat în continuare şanse egale de calificare ambelor combatante. Numai că fluieraşul nostru a dat una din chiflele alea majore care îşi lasă amprenta pe întreaga carieră, indiferent câte alte partide ai fi arbitrat de nota 10. Cu Haţegan însă nu e cazul, întrucât în campionat are în palmares numeroase arbitraje proaste, iar la export parcă mai are încă una memorabilă, de la ultimul Euro, când tot de la o Irlandă (nu mai ştiu care, că le-a arbitrat pe amândouă!) i s-a tras ejectarea după faza grupelor. Am văzut, am revăzut şi răs-văzut faza incriminată şi afirm cu toată tăria că nici un arbitru de pe Terra şi din întreaga galaxie nu ar fi fluierat penalty. De ce a făcut-o Haţegan? Ne lămureşte Gazeta Sporturilor de ieri care susţine că individul nu numai că nu va fi sancţionat, ci, dimpotrivă, e deja adjudecat pentru turneul final de la Moscova, întrucât preşedintele comisiei de arbitri de la FIFA este chiar elveţian! Asta-mi aminteşte din nou de Mondialul ăla din Africa de Sud, din 2010, când Franţa lui Platini, pe atunci Preşedinte al UEFA, se califica mai mult decât jegos, eliminând Irlanda la baraj, în 2009, printr-un gol penal, la care a fost pe rând ofsaid, aut de poartă şi henţ. Iată că la distanţă de 8 ani istoria aranjamentelor la nivel maxim se repetă, de data asta cu un român pe post de regizor. Concluzia e că indiferent din care Irlandă ai fi, n-ai nici o şansă în lupta cu mafiile dirijate de FIFA şi UEFA. Oare diseară la ce să ne aşteptăm?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nasol să fii irlandez.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nasol să fii irlandez5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei