Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gafă de proporţii

Cei doi inculpaţi pentru care procurorii au cerut prea târziu prelungirea arestării au fost puşi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi tineri arestaţi pentru tâlhărirea unui bătrân în casă, în cazul cărora măsura de prelungire a arestului preventiv a fost respinsă de judecători din cauză că procurorii au înaintat propunerea prea târziu, au fost puşi în libertate de îndată. Gafa de proporţii a dus aşadar la deznodământul aşteptat, cei doi fiind eliberaţi din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava la expirarea primului mandat, la finele zilei de 12 noiembrie.

După cum am semnalat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, Tribunalul Suceava a constatat, vineri, 10 noiembrie, că propunerea de prelungire a arestării preventive este introdusă tardiv, după termenul legal. Judecătorul de la Tribunal s-a sesizat din oficiu despre această eroare, astfel că a respins prelungirea cu încă 30 de zile a arestului. Măsura de respingere a arestului preventiv este definitivă, fără cale de atac.

Adrian Marinel Vira şi Petru Ionel Iroftei au ajuns după gratii pentru o faptă de tâlhărie comisă în noaptea de 12 spre 13 octombrie. Atunci, în jurul orei 2.30 din noapte, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că un bătrân în vârstă de 85 de ani, din comuna Volovăţ, a fost victima unei tâlhării comise în aceeaşi noapte. Din cercetări a rezultat că în jurul orei 01.00, în timp ce bătrânul dormea singur într-o încăpere a casei, două persoane necunoscute au pătruns în interiorul locuinţei şi l-au ameninţat pe bătrân să le dea bani. În urma presiunilor şi ameninţărilor, victima le-a spus unde îşi păstra economiile, după care cei doi necunoscuţi au sustras suma de 2.000 de lei şi s-au făcut nevăzuţi. Cercetările coordonate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au dus la identificarea şi apoi localizarea celor doi suspecţi în municipiul Rădăuţi. Cei doi au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Ei au fost reţinuţi 24 de ore, iar ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Zilele trecute s-a judecat prelungirea mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile. Dacă prima instanţă, Judecătoria Rădăuţi, a admis propunerea procurorilor miercuri, 8 noiembrie, două zile mai târziu, pe 10 noiembrie, Tribunalul Suceava a respins propunerea, nu pentru că nu s-ar justifica, ci pentru că judecătorul a constatat tardivitatea introduceri apelului. În aceste condiţii, expirarea primului mandat de arestare a coincis cu punerea în libertate a celor doi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi inculpaţi pentru care procurorii au cerut prea târziu prelungirea arestării au fost puşi în libertate.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei doi inculpaţi pentru care procurorii au cerut prea târziu prelungirea arestării au fost puşi în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei