Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Nunta de ametist

O familie din Vicovu de Sus a sărbătorit 60 de ani de la căsătorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dragostea poate dura cât o viață de om, iar asta o dovedește o familie din Vicovu de Sus, care, la finele săptămânii trecute, a sărbătorit nunta de ametist. Acum 60 de ani şi-au jurat iubire veşnică, iar azi încă se mai ţin de mână și se bucură împreună de nepoți și strănepoți.

Arcadie și Maria Ursache și-au legat destinele în toamna lui 1957, pe 27 octombrie, în ziua în care el a împlinit 30 de ani, ea având pe atunci doar 19.

Sâmbătă, 11 noiembrie, alături de cei opt copii, de nepoți și strănepoți, și-au reînnoit jurămintele la Biserica Ortodoxă din satul Laura, Vicovu de Sus, unde preotul paroh Ionel Maloș a ținut o slujbă de binecuvântare.

Vasile Ursache, unul dintre băieții familiei, a povestit: „Tata are 90 de ani, dar încă lucrează în gospodărie. Noi, copiii, tot timpul încercăm să-l oprim din treabă. Mama împlinește în ianuarie 80 de ani. Evenimentul cu ocazia a 60 de ani de la nunta lor a fost o ocazie unică de a-i aduce acasă pe toți cei opt copii ai familiei, mulți plecați în străinătate. A fost o bucurie că am fost cu toții împreună, cred că de când eram mici nu ne-am mai întâlnit toți opt”. Acesta a mai povestit că Arcadie și Maria au 26 de nepoți, dintre care opt și-au întemeiat la rândul lor familii, și șase strănepoți, cel mai mare având 7 ani.

Tanti Maria a lucrat la CAP (Cooperativa Agricolă de Producție) și a avut în grijă copiii și gospodăria din Vicovu de Sus, iar soțul său a lucrat ca fasonator, apoi 8 ani în armată, adunând 38 de ani de muncă.

„Au avut zile de la Dumnezeu împreună. I-au ținut uniți munca, rugăciunile, casa, copiii. Amândoi își poartă de grijă, sunt lucizi și au grijă de gospodărie”, a mai mărturisit Vasile Ursache.

De ziua lui nea Arcadie, pe 27 octombrie, o nepoată i-a făcut un cadou deosebit de care bunicul s-a bucurat mult. Aceasta i-a oferit un coș cu 57 de flori din hârtie, iar pe fiecare floare era lipită câte o poză a unui membru din familie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie din Vicovu de Sus a sărbătorit 60 de ani de la căsătorie.
 Vizualizări articol: 5184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
O familie din Vicovu de Sus a sărbătorit 60 de ani de la căsătorie4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei