Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opening Opportunities

Profesioniști IT vin la Suceava pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceenii suceveni au ocazia, pentru al patrulea an, să înveţe aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science și să simuleze timp de 6 luni munca într-o companie IT. Pe 9 octombrie s-a dat startul celei de-a patra ediţii a programului educaţional Opening Opportunities, un program inovativ de încurajare a carierelor în computer science pentru elevi de liceu, creat de Asociaţia Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR. Pe 17 octombrie, la ora 14:00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” va avea loc evenimentul de prezentare a programului și a felului în care liceenii pasionaţi de IT care vor să exerseze crearea de produse noi de tehnologie se pot înscrie pentru a face parte din echipele care vor beneficia de sesiuni de mentorat alături de voluntarii Microsoft. Partenerul local al programului este Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, printre primele biblioteci care au răspuns afirmativ parteneriatului în cadrul programului Opening Opportunities. În cadrul evenimentului, voluntari profesioniști IT din Microsoft România le vorbesc elevilor de liceu despre ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerinţele și pașii, cât de tehnic sau netehnic poţi fi, ce abilităţi și trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie. Apoi, liceenii sunt invitaţi să aplice online la activităţile de mentorat și timp de 6 luni, sub coordonarea mentorilor IT Microsoft, elevii selecţionaţi vor lucra online pentru a dezvolta produse și aplicaţii software sau alte proiecte tehnice.

 

Opening Opportunities este o experienţă unică pentru elevii de liceu

Nu este prima oară când liceenii din Suceava fac parte din acest program, un program cu o istorie de peste 4 ani, care a ajuns la peste 6.000 de elevi din 15 localităţi și cu peste 100 de evenimente publice pentru elevi și mentori Microsoft. În 2016, la ediţia a treia, în cadrul evenimentului final care s-a desfășurat la București, premiul pentru cel mai inovativ proiect a ajuns la o echipă de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava, pentru proiectul DriveVision, un proiect de machine learning (prezentare finală – https://youtu.be/aJf3zesSDPk). Ioana Popa, manager de proiect, Asociaţia Techsoup, a declarat că “Opening Opportunities este o experienţă unică pentru elevii de liceu, în care pot să experimenteze inovaţia. Sunt mulţi liceeni care doresc să treacă din pragul de la consumatori de tehnologice către crearea de tehnologie, însă mulţi își aleg alte cariere deoarece ori își pierd interesul, ori nu sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor acestei industrii dinamice a IT-ului. Ori acest program, prin simularea mediului de lucru și a etapelor de dezvoltare a unui produs de tehnologie, le deschide orizontul posibilităţilor și îi lasă mult mai pregătiţi să pășească încrezători în noua lume care li se deschide în faţă după terminarea liceului”. Pentru detalii legate de proiect, cei interesaţi o pot contacta pe Ioana Popa, manager proiect, la numărul de telefon 0726 450 472 sau pe e-mail ioana.popa@techsoup.ro. Detalii legate de evenimentul local se pot obţine de la Lăcrămioara Cocuz, şef serviciu relaţii cu publicul - Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesioniști IT vin la Suceava pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Profesioniști IT vin la Suceava pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei