Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protocol şi reprezentare fără bani

Coroanele cumpărate de ISU la comemorările oficiale, imputate de Auditul Regional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coroanele de flori depuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Bucovina” Suceava cu ocazia diverselor comemorări oficiale, în cursul anului trecut, au fost imputate instituţiei, la un control efectuat de biroul de audit regional al ISU, de la Iaşi. Pompierii militari sunt invitaţi să participe la toate ceremoniile de acest gen, de Ziua Eroilor, Ziua Pompierului, Ziua Naţională, Ziua Armatei etc., la care protocolul include depunerea de coroane. O ordonanţă de urgenţă interzice, însă, de anul trecut, cheltuielile de protocol şi reprezentare, structurilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor care nu sunt ordonatori principali de credite. ISU, Prefectura, la fel ca şi instituţiile descentralizate sunt ordonatori terţiari de credite.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară, care au cumpărat coroane pentru astfel de evenimente comemorative, s-au trezit că le sunt imputate costurile.

Întrebat dacă ISU Suceava a primit notă de imputare, generalul de brigadă Ion Burlui a confirmat. ”Auditul a identificat o sumă de 1.600 de lei cheltuită pentru achiziţia de coroane, care a fost recuperată integral”, a declarat, ieri, generalul, care nu a dorit să facă alte comentarii.

Referitor la coroanele depuse la ceremoniile recente, de la Păiseni, de comemorare a eroului Ioan Grosaru şi la cea de la Ziua Pompierului, şeful ISU Suceava a precizat că acestea au fost cumpărate de Primăria Cornu Luncii, respectiv de Asociaţia Pompierilor Bucovineni.

Pe viitor, la evenimentele de acest gen, ISU se va ”lipi” de coroana cumpărată de Centrul Militar şi Consiliul Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroanele cumpărate de ISU la comemorările oficiale, imputate de Auditul Regional.
 Vizualizări articol: 2312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Coroanele cumpărate de ISU la comemorările oficiale, imputate de Auditul Regional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei